ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΝΤΡΟΠΗ: Χαζεύοντας το βιογραφικό του" Superman" Μάριου Σαλμά


Ακόμη μιά "αξία" αναγνωρίζεται στήν Νέα Ελλάδα,της σεμνότητας,της ταπεινότητας και της....χρεωκοπίας !!!!!!










Ο Μάριος Σαλμάς επέστρεψε χθες στο Υπ.Υγείας στο οποίο βρισκόταν και στις κυβερνήσεις Καταλληλότερου. Ήδη μάλιστα γράφονται καλά λόγια γι' αυτόν σε site των οποίων οι ιδιοκτήτες ασχολούνται με τον χώρο της Υγείας. Υποθέτω ότι όλους αυτούς θα τους στενοχωρήσει, περικόπτοντας με θάρρος τις περιττές δαπάνες.

Έριξα μια ματιά στο βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στο site της Βουλής και διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που...


...πέτυχε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Παιδί-θαύμα;

Γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολής της Θεσσαλονίκης, έκανε την ειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου του οποίου είναι και Διδάκτωρ. Το 1999, σε ηλικία 31(!) ετών, εξελέγη Λέκτωρ Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού στα 31 του ήταν ήδη λέκτορας, να τι έκανε μέσα σε 13 χρόνια:

- Τουλάχιστον 6 χρόνια στην Ιατρική (αν δεν άργησε ούτε μια μέρα να τελειώσει)
- Αν υποθέσουμε ότι τότε δεν υπήρχε καθόλου αναμονή, ξεκίνησε αμέσως την ειδικότητα η οποία μάλλον κράτησε κι αυτή 6 χρόνια (1 χρόνο χειρουργική + 5 χρόνια ορθοπεδική).

Στο ενδιάμεσο, έχει σίγουρα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κι ενδεχομένως και το αγροτικό του. Το 1993 και το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με την Πολιτική Άνοιξη, σε ηλικία 25 και 28 ετών αντίστοιχα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, δηλώνει και μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balgrist στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Κι αφού μέχρι το 1999 έχει προλάβει να τελειώσει την Ιατρική, να μετεκπαιδευτεί, να πάει Στρατό, να τελειώσει το διδακτορικό του, να εκλεγεί Λέκτορας και να δουλέψει ως γιατρός, το 2000 εκλέγεται βουλευτής. Ο τύπος είναι πρώτος ξάδερφος του Superman, δεν εξηγείται αλλιώς...

Δυο ακόμα παρατηρήσεις:

α) Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008, φέροντας παράλληλα την βουλευτική ιδιότητα.

β)  Δηλώνει 18 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά. Εδώ βρήκα μόνο 6, όλες μάλιστα "συλλογικές" κι όλες όσο ήταν βουλευτής. Καμία από τις 6 δεν έχει δημοσιευθεί πριν το 1999, δηλαδή πριν εκλεγεί λέκτορας. Οι άλλες 12 δεν καταγράφονται στο έγκυρο pubmed, κάτι που δείχνει είτε την ποιότητα τους είτε...

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Ο Μάριος Σαλμάς με υποτιθέμενα ακαδημαϊκά προσόντα;

Άρχισαν τα όργανα στο υπουργείο Υγείας

Με το καλημέρα ξεκίνησαν τα προβλήματα για την Κυβέρνηση Σαμαρά στο προβληματικό Υπουργείο Υγείας. Την ίδια ημέρα της παραλαβής του Υπουργείου ήρθαν στο φως οι αποκαλύψεις, οι οποίες αφορούν τους σκληρούς χαρακτηρισμούς μεταξύ...
των δύο Υφυπουργών.
Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της Υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη, καθηγητής Παθολογίας κ. Μουτσόπουλος στο βιβλίο του «Μικρές Ιστορίες Μακράς Πορείας» (εκδόσεις Λιβάνη) περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τον τρόπο με τον οποίο ο έτερος Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς κατάφερε να εκλεγεί Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «η εκλογή του ήταν αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων προς την Ιατρική Σχολή, αφού ο συγκεκριμένος Υφυπουργός δεν είχε ούτε ερευνητικό ούτε εκπαιδευτικό έργο, προσόντα απαραίτητα σύμφωνα με τον Νόμο, κάτι που καθιστά την συγκεκριμένη εκλογή παράνομη».

Ο σύζυγος της Υφυπουργού Υγείας κ. Σκοπούλη συνεχίζει γράφοντας «ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη εκλογή ήταν για να διαφημίσει ο Υφυπουργός τα υποτιθέμενα ακαδημαϊκά του προσόντα στον τόπο που εκλέγεται, άλλωστε ουδέποτε εμφανίστηκε στην Ιατρική Σχολή τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του». Πρόκειται για μείζον θέμα για την νέα Κυβέρνηση και τον Α. Σαμαρά, ο οποίος βλέπει από τις πρώτες ημέρες να ξεσπάνε σκάνδαλα για τους Υπουργούς του, ενώ στα πρώτα δημοσιογραφικά πηγαδάκια γίνεται λόγος ότι έρχεται η πρώτη παραίτηση της νέας Κυβέρνησης. Μετά την γκρίνια που υπήρξε για την τοποθέτηση σε ένα τόσο κρίσιμο Υπουργείο του Γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου (ο οποίος όμως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Υγεία) έρχονται καταιγιστικές αποκαλύψεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον νέο Πρωθυπουργό.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Το πρώτο ΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου απο την αποκάλυψη για το πλαστό τίτλο του υφυπουργού υγείας Μάριου Σαλμά

Μείζων θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με την αποκάλυψη για το πλαστό τίτλο του νέου υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ενώ ήδη στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εισηγούνται στο Σαμαρά την άμεση απομάκρυνσή του. Βάσει των στοιχείων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Μάριος Σαλμάς....διέπραξε αντιποίηση καθηγητικού τίτλου που ΔΕΝ τον δικαιούται. Στις 27-8-2008 ο τότε υφυπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή Μάριος Σαλμάς πετυχαίνει με την 332/27-8-2008 πράξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τον διορισμό του σε κενή θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής.

Στην ακαδημαϊκή κοινότητα επικρατεί αναβρασμός και τίθενται ερωτήματα για την ενέργεια αυτή.
Στις 2-6-2011 όμως όταν όλα έχουν μαθευτεί, ο τότε υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, με την 122938/2-6-2011 απόφαση του, ακυρώνει τον ψεύτικο τίτλο του Σαλμά (κατά την απόφαση) με το αιτιολογικό ότι "διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής αυτού οι οποίες καθιστούν παράνομη την εκλογή και την πράξη διορισμού του".

Δηλαδή με απλά λόγια ο κύριος υφυπουργός παραπλάνησε τα ανώτατα πανεπιστημιακά όργανα και εκμεταλλεύτηκε την υπουργική του ιδιότητα και αντιποιώντας καθηγητικό τίτλο,
πήρε δημόσιο αξίωμα.
 ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: