ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Απατεώνες εκμεταλλεύονται ανέργους...



Στα νύχια... επιτήδειων πέφτουν χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα εργασία.

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, έχει προκαλέσει την αύξηση των γραφείων εύρεσης εργασίας, πολλά από τα οποία όμως είναι... «μαϊμού».

Υπάρχουν κάποιο απατεώνες που υπόσχονται δουλειά στους άνεργους, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα γραφεία. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις και στο διαδίκτυο, σχετικά με αγγελίες που υπόσχονται υψηλές αμοιβές ή καλοπληρωμένη εργασία στο εξωτερικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για γραφεία «μαϊμού» που αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους ανέργους.

Τα συνηθέστερα θύματα απάτης είναι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και αναζητούν εργασία σε κάποιο σπίτι με τη μορφή οικιακών βοηθών, κηπουρών, φροντίδας ηλικιωμένων ή παιδιών.

Οι τρόποι εξαπάτησης, ποικίλουν, καθώς άλλες εταιρείες αποσπούν χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρέχουν πρόσβαση σε κάποια δουλειά, ενώ άλλες αποσπούν χρήματα από υποψηφίους προωθώντας τους σε δουλειές χωρίς ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: