ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ένα... μπικίνι ταράζει συθέμελα το Βατικανό



Οι ευχάριστες κι ανέμελες ώρες με την παρέα ξανθιάς καλλονής με αποκαλυπτικό μπικίνι στοίχισαν το αξίωμα του επισκόπου Φερνάντο Μπαργκάλο.

Ο 57χρονος επίσκοπος του Βατικανού αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του, όταν πριν από λίγες ημέρες βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι επίμαχες φωτογραφίες που τον δείχνουν να φλερτάρει και να αγκαλιάζει τη γυναίκα στα γαλαζοπράσινα νερά πολυτελούς θέρετρου στο Μεξικό.



Ο Μπαργκάλο, ο οποίος ηγείτο της Επισκοπής του Μερλό Μορένο, στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή από τον Μάιο του 1997, παραδέχθηκε ότι διατηρούσε ερωτικούς δεσμούς με τη γυναίκα της φωτογραφίας, η οποία λέγεται ότι είναι μια διαζευγμένη ιδιοκτήτρια εστιατορίου.



Αρχικά, ο πρώην -πλέον- επίσκοπος είχε ισχυριστεί ότι πρόκειται απλώς για μια φίλη του από παλιά.

Όταν «έσκασε» η είδηση, το Βατικανό βρισκόταν στη δίνη ενός άλλου «ροζ» σκανδάλου, με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή ιταλικής αποστολής στη Νότια Αμερική, τον Λουίτζι Πραντίν, ο οποίος, όπως προέκυψε, έκανε σεξ με γυναίκες ιεραπόστολους. Ο Πραντίν εκδιώχθηκε από τους κόλπους του Βατικανού για «σοβαρή ανήθικη συμπεριφορά».

Τα συγκεκριμένα σκάνδαλα έχουν αναζωπυρώσει τα αιτήματα που ζητούν να επιτραπεί ο γάμος στους ιερείς.

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, ωστόσο, αρνείται να δεχθεί ότι η αποχή από την ερωτική ζωή μπορεί να ευθύνεται για τα σκάνδαλα σεξουαλικού περιεχομένου, επιμένοντας ότι η αγαμία είναι όρος απαράβατος για τους ιερωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: