ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Τη Δευτέρα ανοίγει ο κύκλος της επαναδιαπραγμάτευσης





Εάν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η Ευρωζώνη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή του συνέντευξη, στην οποία σημείωσε ότι η ψήφος της 6ης Μαΐου ανάγκασε όλους να αλλάξουν ρότα, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

«Τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα καθίσουν απέναντί μας στο τραπέζι» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ, ερωτηθείς για το αν θα βάλει την υπογραφή του στα αιτήματα των δανειστών, ήταν σαφής, λέγοντας: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;». Επιτέθηκε, δε, στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον για δημιουργία κλίματος πανικού.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν θεσμικές αλλαγές.

«Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1» ανέφερε, αλλά πρόσθεσε πως, αν μας πουν σε όλα «όχι», σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν τον λαό και ότι θέλουν το τέλος της Ευρωζώνης.

Νομικά, πολιτικά και οικονομικά, η έξοδός μας από το ευρώ θα διαλύσει την Ευρωζώνη, σημείωσε.

Ανέφερε, δε, ότι κάποιοι άλλαξαν θέση και υπέγραψαν το μνημόνιο «κάνοντας κωλοτούμπες», επειδή «τους είχαν πιασμένους στις λίστες της Siemens».

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» είπε και πρόσθεσε ότι, εφόσον ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι η αντιμετώπιση της κρίσης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας μέσω twitter και facebook, επεσήμανε: «Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Δεν θα μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στο ευρώ και να πάρουμε τα διαβατήρια από τους λαθρομετανάστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: