ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τρέλα και αυτοκτονίες έφερε το ΔΝΤ, όπου και αν πήγε



Συνημμένη Εικόνα: opoy-phge-to-dnt-efere-aytoktonies.jpeg




Είναι γνωστό ότι όπου πήγε το ΔΝΤ και οι "συνταγές" του οι τοπικοί πληθυσμοί αντιμετώπισαν, εκτός από προβλήματα φυσικής επιβίωσης, και σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.



Με λίγα λόγια τους "έστριβε" μην αντέχοντας το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στις πλάτες τους.

Τρανό παράδειγμα η Αργεντινή που κατά τη διάρκεια της "εγκληματικής" κατοχής από το ΔΝΤ είχε ρεκόρ αυξήσεων στις αυτοκτονίες, την κατάθλιψη και την υπέρταση!
Κάτι που πλέον ζούμε και εμείς, και παρόλα αυτά μας ζητούν να μην αντιδρούμε, να μη φωνάζουμε και να πεθάνουμε με ησυχία γιατί ενοχλούμε τους άλλους που περιμένουν τη σειρά τους (Ισπανία, Ιταλία). Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα τα διεθνή Μέσα αναφέρονται καθημερινά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.

Η Financial Post στην ηλεκτρονική της έκδοση δημοσιεύει ρεπορτάζ δημοσιογράφου του Reuters για τις αυτοκτονίες και τις ψυχικές ασθένειες στην Ελλάδα. "Πίσω από κάθε αυτοκτονία στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι είκοσι απελπισμένοι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και πίσω από αυτές τις αυτοκτονίες οι ειδικοί λένε ότι κρύβονται χιλιάδες περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών όπως κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, αλκοολισμός που μπορεί να μην αναφέρονται στις ειδήσεις αλλά προκαλούν μακροπρόθεσμα προβλήματα.

"Η λιτότητα μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε επιδημία" αναφέρει ο David Stuckler καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge ο οποίος έχει μελετήσει τις επιπτώσεις της λιτότητας στην υγεία των Ευρωπαίων. Επιπλέον η απώλεια της εργασίας και η μακρόχρονη ανεργία μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ψυχικές ασθένειες που μέχρι τώρα ήταν "ανενεργές".

Αυτή την "ειδυλλιακή" ζωή μας υπόσχονται από τούδε και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: