ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Παπανδρέου: ''Έκανα ό,τι μπορούσα για τη χώρα''




Συνημμένη Εικόνα: papandreou090612.jpg




Στην προειδοποίηση ότι η Ελλάδα έχει "λίγες εβδομάδες" πριν η κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα, και ότι η χώρα διέρχεται μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της, προέβη ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.



"Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες καθώς και σε χαμηλότερη ανάπτυξη και μισθούς"

Πάντως προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και τα μέτρα λιτότητας θα χαλαρώσουν.

"Μπορούμε να έχουμε κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα. Αν καταφέρουμε να παρατείνουμε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για ένα ή δυο ακόμη χρόνια θα μπορούσε να απαλύνει λίγο τον πόνο" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε επίσης ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες οφείλουν να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση προκειμένου να αποδείξουν ότι τα άλλα προβλήματα της Ευρώπης στις αγορές μπορούν να διορθωθούν.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε δε αιχμές για ορισμένους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι οι ισχυρισμοί ορισμένων Ελλήνων πολιτικών ότι μπορούν να επαναδιαπραγματευτούν τη δανειακή σύμβαση πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιφύλαξη, καθώς καλλιεργούνται μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών.

"Έκανα ότι μπορούσα,''σημείωσε προσθέτοντας πως η υπηρεσία προς τη χώρα άξιζε το προσωπικό κόστος. Τώρα εξαρτάται από την επόμενη κυβέρνηση να αναλάβει αυτό το πακέτο και να το διαχειριστεί".

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ελπίδα ότι όποιο κόμμα κι αν νικήσει στις εκλογές θα "λειτουργήσει υπεύθυνα", αν και απέφυγε να προβλέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: