ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επαναλειτουργεί το νοσοκομείο Πύργου





Τη Δευτέρα ξεκινά η πλήρης επαναλειτουργία του νοσοκομείου Πύργου, έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες της 5ης Φεβρουαρίου. Τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και η γεννήτρια μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμα, όμως η λύση που δίδεται σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι για να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία με ηλεκτροδότηση από υποσταθμό της ΔΕΗ και με τη δυνατότητα παροχής ρεύματος από τρεις έως επτά ώρες, σε περίπτωση διακοπής. Η πλήρης αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων θα γίνει το αργότερο σε δύο εβδομάδες.

Μιλώντας στην «Πρώτη», η διοικήτρια του νοσοκομείου Πύργου, Ελένη Φιλιπποπούλου, τόνισε πως το νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες είναι έτοιμο για την επαναλειτουργία του, ωστόσο αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα, αφού θα ολοκληρωθούν όλες οι δοκιμές των συστημάτων. Οι χώροι του ιδρύματος καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν και όλα είναι έτοιμα για τη Δευτέρα. Όλα τα τμήματα, ακόμα και οι ειδικές μονάδες, θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και οι κλινικές.

Το προσωπικό σταδιακά μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε επιστρέφει από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας και όλοι θα βρίσκονται στη θέση τους τη Δευτέρα για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου. Όμως, αυτή η επαναφορά θα βρει το «Ανδρέας Παπανδρέου» με περισσότερους γιατρούς. Στο χρονικό διάστημα που το νοσοκομείο παρέμεινε σε μερική λειτουργία ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις τριών γιατρών. Πλέον το νοσοκομείο Πύργου θα διαθέτει και πάλι νευροχειρουργό, ενώ προστέθηκαν στο ιατρικό δυναμικό ένας παθολόγος και ένας ωτορινολαρυγγολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: