ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Περιστέρα-Mπέτυ Μπαζιάνα: η σιωπηλή σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα



Δημοσιευμένη  εικόνα



Η φράση «πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μία δυναμική γυναίκα» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του ζεύγους Τσίπρα. Η Περιστέρα Μπαζιάνα ή Μπέτυ όπως τη φωνάζει χαϊδευτικά ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να θεωρείται μία γυναίκα χαμηλών τόνων που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και την κοσμική ζωή, εντούτοις είναι ο άνθρωπος που εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και τον στηρίζει σε κάθε του πολιτικό βήμα.

Γεννημένη στην Καρδίτσα από οικογένεια βιοπαλαιστών, η 38χρονη Μπέτυ Μπαζιάνα από την εφηβική της ήδη ηλικία πρωτοστατούσε στους κοινωνικούς αγώνες και έδειχνε εξαιρετικό δυναμισμό . Πνεύμα ανήσυχο, υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της ΚΝΕ και είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Με τον νυν σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στα μαθητικά έδρανα και κανείς από τους δυο τους δεν φανταζόταν πως ο εφηβικός τους έρωτας θα κατέληγε μερικά χρόνια αργότερα στη συμβίωση και τη δημιουργία της δικής τους οικογένειας.

Η πρώτη τους επαφή έγινε στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων και έκτοτε παραμένουν μαζί, ενωμένοι και ερωτευμένοι. Άνθρωποι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν πως η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι η γυναίκα που εμπνέει τον Αλέξη Τσίπρα, του δίνει δύναμη να συνεχίσει τους πολιτικούς του αγώνες και τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990 αγωνίζονταν μαζί. Αν και δεν έχουν ενωθεί μέχρι στιγμής με τα δεσμά του γάμου, καθώς και οι δυο δηλώνουν κατά του συγκεκριμένου θεσμού, έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και τα τελευταία 17 χρόνια ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Μάλιστα η Μπέτυ Μπαζιάνα χάρισε στον Αλέξη δύο παιδιά.

Για τον νεαρότερο πολιτικό αρχηγό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η οικογένειά του είναι η δυναμή του, το δικό του επιστέγασμα ευτυχίας. Και η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι πάντα εκεί για τον 38χρονο Αλέξη Τσίπρα, μία ήρεμη δύναμη στο πλευρό του.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Όσοι γνωρίζουν καλά τη σύζυγο Τσίπρα, κάνουν λόγο για μία κοπέλα που ποτέ δεν έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια με τη συμπεριφορά της. Ζει μια ήρεμη φυσιολογική ζωή δίπλα στον άνδρα των μαθητικών της χρόνων και σχεδόν απεχθάνεται τη δημοσιότητα. Η Μπέτυ Μπαζιάνα ακολουθεί κατά καιρούς τον σύντροφό της στις πολιτικές του υποχρεώσεις αλλά πάντα φροντίζει να περνά απαρατήρητη από τους δημοσιογράφους.

Aν και ο ελεύθερος χρόνος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστος, εντούτοις οι δυο τους απολαμβάνουν να περπατούν αλλά και να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις. Κοινό σημείο αναφοράς τους ο τρόπος ντυσίματος. Αμφότεροι απεχθάνονται το τυπικό ντύσιμο, προτιμούν το πιο νεανικό, και όσο το δυνατόν λιγότερο εκκεντρικό.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σύντομο Bιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών το 1998. Την περίοδο 1999-2002 ήταν ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του Ο.Τ.Ε., στο πλαίσιο έρευνας για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων σε δίκτυα ευρείας ζώνης.

Από το 2002 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην περιοχή των αρχιτεκτονικών και πρωτοκόλλων σε οπτικά δίκτυα. Η έρευνά της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Το 1991 εντάχθηκε στο Συνασπισμό. Στα φοιτητικά της χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση ως μέλος του συλλόγου φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περίοδο 1999-2005 διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: