ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στις αγορές το ηλεκτροκίνητο Smart fortwo!



Ιδιαίτερη έμφαση στο Smart fortwo δίνει η Mercedes, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της εταιρείας. Η γερμανική φίρμα σχεδιάζει να λανσάρει το 2014 τη νέα γενιά του λιλιπούτειου διθέσιου οχήματος, ωστόσο πιο άμεσος στόχος της είναι το λανσάρισμα της ηλεκτροκίνητης έκδοσης του τωρινού fortwo.

Το fortwo electric θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι σε 30 χώρες της Ευρώπης και αργότερα σε όλη τη γηραιά ήπειρο. Η Smart ξεκίνησε ήδη την παραγωγή του νέου Electric Drive, με τον στόχο της να είναι οι 10.000 πωλήσεις ετησίως.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον οικονομικά και οικολογικά αυτοκίνητα, αφού τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 75 ίππων, προσφέροντας μηδενικές σχεδόν εκπομπές ρύπων. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 120 χλμ./ώρα και η αυτονομία τα 140 χιλιόμετρα, με την πλήρη φόρτιση να γίνεται από κοινή πρίζα σε περίπου οκτώ ώρες και την ταχυφόρτιση σε μία ώρα.

Στη Γερμανία έχουν ήδη ανακοινωθεί οι τιμές, με την coupe έκδοση να ξεκινά από 18.910 ευρώ και την cabrio από 22.000 ευρώ. Οι μπαταρίες ενοικιάζονται έναντι 65 ευρώ τον μήνα, ενώ για την αγορά ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να δώσει 4.770 ευρώ επιπλέον από την αρχική τιμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: