ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ποιο ήταν το αντάλλαγμα για να δεχθεί η Γερμανία την Ελλάδα στο ευρώ!



Συνημμένη Εικόνα: simitis-sroeder.jpg




Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από το περιοδικό Stern σχετικά με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τις υπόγειες συμφωνίες Σημίτη – Σρέντερ.Στην τελευταία έκδοσή του το γερμανικό περιοδικό Stern αποκαλύπτει τα κρυφά παρασκήνια της εισόδου της Ελλάδας στο ευρώ. Bλέπετε τα χρόνια περάσανε και τώρα δε μας πειράζει να τα μάθετε.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα έγγραφα που φέρνει στο φως, το 2000 η Γερμανική κυβέρνηση γνώριζε πολύ καλά οτι η Ελλάδα δεν πληρούσε τους όρους ένταξης (σ.σ. τους είχε προσεγγίσει το 1998, αλλά μετά τους έχασε). Η Γερμανική Κυβέρνηση διέθετε σειρά αρνητικών εισηγήσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, με προειδοποιήσεις για το μεγάλο αναλογικά εμπορικό έλλειμμα, τη μεγάλη εξάρτηση από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας. Σημείωναν δε ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ της εισόδου στην Ευρωζώνη». Ήταν η εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη παραποιούσε όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία (σε αγαστή συνεργασία με την Goldman Sachs).

Παρ’ όλα αυτά ο τότε Καγκελάριος Σρέντερ και η κυβέρνησή του αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις και επιπλέον, καθησύχαζαν τους πάντες, λέγοντας οτι η Ελλάδα πληροί τους όρους ένταξης. Το ερώτημα φυσικά είναι γιατί ο Σρέντερ έκανε τα στραβά μάτια και τελικά επιτάχυνε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ; Την απάντηση δίνει το περιοδικό Stern.

Σημίτης και Σρέντερ είχαν κάνει μια συμφωνία κάτω από το τραπέζι: Ο Σρέντερ θα έκανε τα στραβά μάτια και θα έβαζε τελικά την Ελλάδα στο ευρώ και σε αντάλλαγμα ο Σημίτης υποσχέθηκε οτι η Ελλάδα θα παραιτούνταν από οποιοδήποτε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που άλλωστε επιθυμούσε διακαώς η Γερμανική κυβέρνηση.
defencenet.gr

Σχόλιο RYaN: Εφόσον, λοιπόν, τα τελευταία 3 χρόνια η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. φαίνεται να έχει καθηλωθεί, αν όχι ανατραπεί, θα μπορούσε να καταλάβει κανείς ότι και το άλλο μέρος της συμφωνίας βρίσκεται κι αυτό υπό αίρεση, ή τουλάχιστον υπό εξέταση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: