ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Το ΕΣΡ για τη διαφήμιση της ΝΔ





Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έκρινε, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πολιτική διαφήμιση της ΝΔ, στην οποία προβάλλονται ανήλικα παιδιά σε σχολική αίθουσα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης τόνισε για τη συγκεκριμένη διαφήμιση, η οποία τέθηκε υπόψη του Συμβουλίου -μετά από καταγγελία ότι είναι προσβλητική προς τους πολίτες- ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που θα μπορούσε να εφαρμοστεί στο συγκεκριμένο περιστατικό με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Υπενθύμισε ότι η μόνη διάταξη του νόμου για τις διαφημίσεις ορίζει να μην παρουσιάζονται αναίτια ανήλικοι σε επικίνδυνες καταστάσεις, κάτι που δεν γίνεται κατά τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Επίσης σημείωσε πως δεν υπάρχει κάποια διάταξη του νόμου που να καθορίζει το περιεχόμενο σε πολιτικές διαφημίσεις.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Κρήτη TV για επανειλημμένη παράνομη υπέρβαση του νομίμου ορίου διαφημίσεων.

Σύσταση επιβλήθηκε στον Πάτρα TV για τον ίδιο λόγο, για μία, όμως, φορά.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel του νομού Κοζάνης για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 15.000 ευρώ για υπέρβαση του νομίμου ορίου διαφημίσεων.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1 για λανθασμένη σήμανση κατά την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας Watchmen στις 23/10/2011.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ράδιο Μαρκόνι του νομού Μαγνησίας για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και εξύβριση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου, έπειτα από καταγγελία του ίδιου του βουλευτή.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Sport fm νομού Αττικής για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και ευπρέπεια γλώσσας. Σύσταση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για συγκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Για μια καλύτερη ζωή» στις 1/2/2012.

Τέλος, σύσταση επιβλήθηκε στον Κύδων TV, νομού Χανίων για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: