ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έκλεισε τα 30 και παίρνει την κληρονομιά





Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γιορτάζει σήμερα τα 30ά του γενέθλια κι εκπληρώνει έτσι έναν όρο στη διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ώστε να μπορέσει να λάβει δέκα εκατομμύρια λίρες ως κληρονομιά. Η εκλιπούσα πριγκίπισσα της Ουαλίας κληροδότησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στους γιους της, Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι ήταν 15 και 12 ετών αντίστοιχα όταν εκείνη σκοτώθηκε το 1997, αλλά οι εκτελεστές της διαθήκης έκριναν ότι η κληρονομιά δεν θα πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους μέχρι να γίνουν 30 ετών.

Η Νταϊάνα άφησε περιουσία ύψους 12.966.022 λιρών (16 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά εκτιμάται ότι το ποσό αυτό έχει ανέλθει σε 20 εκατομμύρια λίρες μέσω επενδύσεων. Αμφότεροι οι πρίγκιπες δικαιούνται από το ήμισυ της περιουσίας αυτής. Στην αρχή ειπώθηκε ότι ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κάθριν, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για να αγοράσουν εξοχική κατοικία, όμως αυτό το σενάριο εγκαταλείφθηκε, όταν κυκλοφόρησε ότι ο πρίγκιπας πρόκειται να συνεχίσει τη συμμετοχή του στην ομάδα έρευνας και διάσωσης της Βασιλικής Αεροπορίας.

«Υπάρχουν φήμες ότι ο δούκας και η δούκισσα θέλουν να χτίσουν σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για αυτό καθόλου. Αν ο δούκας αποφασίσει τον επόμενο χρόνο να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα έρευνας και διάσωσης, μπορεί να χρειαστεί να μετεγκατασταθεί σε άλλη βάση, μακριά από το Άνγκλσι, επομένως η ιδέα ενός νέου σπιτιού απλώς δεν είναι της παρούσης» δήλωσε στην «Daily Telegraph» βασιλικός συνεργάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: