ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Καρφώθηκε καμάκι από ψαροντούφεκο στο κεφάλι του!



Δημοσιευμένη  εικόνα




Ξεγέλασε το θάνατο ένα 16χρονο αγόρι από στη Φλόριντα που επέζησε παρότι η καρφώθηκε στο κεφάλι του η λόγχη από το ψαροντούφεκο που κρατούσε ένας φίλος του.


Οι ακτινογραφίες δείχνουν πώς η λόγχη διαπέρασε το κρανίο και τον εγκέφαλο του αγοριού. Ο Yasser Lopez κολυμπούσε με φίλους του σε λίμνη στη Φλόριντα όταν ένας 15χρονος φίλος του κατά λάθος απελευθέρωσε το καμάκι ενώ «όπλιζε» το ψαροντούφεκο.

Το καμάκι χτύπησε τον Lopez μερικά εκατοστά πάνω από το δεξί του μάτι, καρφώθηκε στο κρανίο του και ακινητοποιήθηκε στο δεξί λοβό του εγκεφάλου του. Τα παιδιά σοκαρισμένα είδαν το καμάκι να μπαίνει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και να εξέχει από το μέτωπό του!

«Δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα, να έχεις έναν ασθενή με τις αισθήσεις του να σου μιλάει με μία λόγχη να διαπερνά το κεφάλι του», είπε ο χειρουργός George Garcia. Οι γιατροί εξήγησαν πως ο Lopez είχε αρχικά χάσει τις αισθήσεις του ενώ ο φίλος του θα μπορούσε να είχε χάσει τη ζωή του από το σοκ στη θέα του φρικτού τραύματος.
Ο Νasser μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Jackson Memorial Hospital, όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν αρχικά καλά πριν αρχίσει να κοπανάει τα χέρια του και να φωνάζει στα ισπανικά.

Για να μην τραυματιστεί χειρότερα, ακινητοποιήθηκε χημικά όσο οι γιατροί εξέταζαν το πώς θα αφαιρούσαν το καμάκι από το κεφάλι του. «Είναι θαύμα που δεν χτυπήθηκε κανένα από τα βασικά αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου», δήλωσε ο νευροχειρουργός Ross Bullock. «Το πιο δύσκολο είναι να αντισταθείς στον πειρασμό να τραβήξεις αυτό το πράγμα έξω».

Αντίθετα οι γιατροί σταθεροποίησαν το καμάκι και απομάκρυναν κομμάτι μήκους 47 εκατοστών, πριν βγάλουν τις ακτινογραφίες. Χρειάστηκαν στη συνέχεια τρεις ώρες για να απομακρύνουν τη λόγχη από τον Lopez, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

«Το πιο απίστευτο είναι που το αγόρι είναι σε θέση να μιλήσει λίγο πλέον. Λέει μικρές προτάσεις με λίγες λέξεις», πρόσθεσε ο νευροχειρουργός. Το αγόρι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για πολλούς μήνες ακόμα καθώς οι γιατροί ανακαλύπτουν την πραγματική έκταση του τραύματός του. Δεν μπορεί πάντως να θυμηθεί τη στιγμή του ατυχήματος.

Δείτε τις φωτογραφίες και τo βίντεο...

Hidden 
Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


Δεν υπάρχουν σχόλια: