ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Βέροια: Στο αυτόφωρο αύριο 8 μέλη της Χρυσής Αυγής





Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας θα δικαστούν αύριο οκτώ μέλη της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν χτες το απόγευμα μετά από συμπλοκή με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Πέλλας, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία τους απήγγειλε κατηγορίες βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, όταν ομάδα αναρχικών συνεπλάκη, σε κεντρικό δρόμο της Βέροιας, με μέλη της Χρυσής Αυγής που εκείνη την ώρα διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη η αστυνομία. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, περίπου 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν σε καφενείο όπου βρίσκονταν αναρχικοί, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν έξι θαμώνες του καταστήματος ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στις εγκαταστάσεις. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η Αστυνομία, προσήγαγε οκτώ άτομα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, τα οποία, αναγνωρίστηκαν και συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: