ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Βρήκε στα δίχτυα του ψάρι με ανθρώπινο στόμα!


Τα ξημερώματα της Κυριακής, ένας 45χρονος ψαράς, παρέα με τον ανήλικο γιο του, στη Συκιά της Χαλκιδικής, αλίευσε ένα παράξενο ψάρι που έχει χείλη και δόντια που μοιάζουν με αυτά του ανθρώπου.

Ο 45χρονος Θόδωρος Ντέμπλας, χρόνια ψαράς, έριξε συρτή στην περιοχή Άγιος Νικόλαος και σε βάθος μόλις τεσσάρων μέτρων έπιασε ένα διαφορετικό -μέχρι τώρα- ψάρι. Ήταν στρόγγυλο, με σκληρό δέρμα, βάρους σχεδόν 700 γραμμαρίων και μήκους περίπου 40 εκατοστών και όπως ο ίδιος αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν έχει ξαναδεί όμοιό του.


«Μου έκανε εντύπωση ότι είχε χείλια και δόντια όμοια με ανθρώπου. Κατάφερε να ζήσει για περισσότερες από πέντε ώρες έξω από το νερό, ενώ άλλα ψάρια δεν αντέχουν τόσο χρονικό διάστημα. Έχει διαφορετικό δέρμα και δεν είχε βράγχια, παρά μόνο μια σχισμή» δήλωσε ο κ. Ντέμπλας.Το θέμα ανέδειξε η ιστοσελίδα halkidikinews και εκτιμάται πως πρόκειται για ψάρι που μετανάστευσε από νοτιότερες περιοχές. Το περίεργο αυτό ψάρι βρίσκεται σήμερα στον καταψύκτη του 45χρονου ψαρά και, όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται να σταλεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για να διαπιστωθεί εάν είναι δηλητηριώδες και ποια ακριβώς είναι η προέλευσή του.«Μαζεύτηκαν και αρκετοί ακόμη ψαράδες από το χωριό και κανένας δεν είχε δει παρόμοιο ψάρι. Δεν υπάρχουν τέτοια ψάρια στα δικά μας τα νερά. Εγώ είμαι χρόνια επαγγελματίας ψαράς, με γονείς ψαράδες και δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο» πρόσθεσε ο 45χρονος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: