ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το Λονδίνο γίνεται η «Νέα Εκάλη» - Έλληνες κροίσοι πρώτοι στις αγορές ακινήτων



Δημοσιευμένη  εικόνα




Οι βασικοί αγοραστές ακινήτων στο Λονδίνο είναι πλέον οι Έλληνες. Μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα και παρά την άνοδο κατά 4% της στερλίνας έναντι του ευρώ, η ζήτηση ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες έχει αυξηθεί κατά 40%.


Αυτό υποστηρίζουν με σημερινό άρθρο τους «ΤΑ ΝΕΑ», σημειώνοντας ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται ότι οι Έλληνες αγοραστές δαπάνησαν 130 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 για την απόκτηση κατοικίας στο Λονδίνο.

Ακολουθούν οι Ισπανοί, Ιταλοί και Γάλλοι, φαινόμενο που ίσως συνδέεται με το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ευρωζώνη. Σε περιόδους κρίσης παρατηρείται φυγή κεφαλαίων σε πιο ασφαλιστικούς επενδυτικούς προορισμούς όπως είναι το χρυσό, το ελβετικό φράγκο και τα ακίνητα στο Λονδίνο.

Η αγορά κατοικιών στο Λονδίνο από Έλληνες ιδίως σε περιόδους κρίσης είναι παλιά τακτική και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο εκατομμυριούχος Έλληνας επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος ο οποίος εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 1990, αγόρασε πολυτελές ακίνητο στο Τσέλσι, το οποίο θεωρείται σήμερα η ακριβότερη κατοικία του Λονδίνου και αποτιμάται πάνω από 12 εκατομ. ευρώ.

Από την άλλη μεριά, αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, οι τιμές ακινήτων στο Λονδίνο μπορεί να μειωθούν μέχρι και 50% λόγω της μαζικής εξόδου κεφαλαίων από τη Βρετανία προς αναζήτηση υποτιμημένων ακινήτων σε Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: