ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Η δικαίωση άργησε 32 χρόνια Ένα ντίνγκο έφαγε το μωρόΔημοσιευμένη  εικόνα
Έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια και επίσημα πλέον η αυστραλιανή δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι ένα ντίνγκο άρπαξε και σκότωσε την μικρούλα Αζάρια στην έρημο της Αυστραλίας τον Αύγουστο του 1980, κλείνοντας οριστικά ένα κεφάλαιο που συγκλόνισε επί δεκαετίες την αυστραλιανή κοινωνία και έγινε και ταινία με τίτλο "A Cry in the Dark", με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.

Συνημμένη Εικόνα: 1a.jpg

Στο πόρισμά της, η ιατροδικαστής του Νόρδεν Τέριτορι Ελίζαμπεθ Μόρις, αναφέρει ότι ένα ντίνγκο (άγριο σκυλί), άρπαξε την μόλις έξι εβδομάδων Αζάρια από το αντίσκηνο των γονέων της, που έκαναν διακοπές στην περιοχή του Εγερς Ροκ της Κεντρικής Αυστραλίας, ιερό τόπο των Αβορίγινων.

Στην πολύκροτη δίκη, η οποία διεξήχθη το 1982, η μητέρα της Αζάρια, Λίντι, υποστήριξε ότι είδε ένα ντίνγκο να αρπάζει το μωρό, αλλά δεν έγινε πιστευτή από τους ενόρκους.

Συνημμένη Εικόνα: 4.jpg


Το Δικαστήριο είχε καταδικάσει τότε την Λίντι σε ισόβια κάθειρξη, και το σύζυγό της Μάικλ σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, για συνέργεια στην κάλυψη του φόνου της κόρης τους.

Συνημμένη Εικόνα: 2.jpg

Βασιλική Έρευνα που διενεργήθηκε το 1987 αθώωσε το ζεύγος Τσάμπερλεν και ακύρωσε τις ποινές τους. Όμως, νέα ιατροδικαστική έρευνα, που έγινε το 1995, δεν κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα για την τύχη της Αζάριας.

Η ιατροδικαστής Μόρις ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Τσάμπερλεν για τον διασυρμό της και την ταλαιπωρία που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια.

Συνημμένη Εικόνα: 1.jpg

Η ίδια η Λίντι Τσάμπερλεν δήλωσε ότι "νιώθει ανακουφισμένη". Και πρόσθεσε: "Τώρα όλοι ξέρουν πως τα ντίνγκο της Αυστραλίας είναι επικίνδυνα".

Ο πατέρας Μάικλ Τσάμπερλεν είπε ότι "μετά από 32 χρόνια έλαμψε η αλήθεια. Θα ησυχάσει η ψυχή του παιδιού μας και θα ηρεμήσουμε εμείς. Χρειάστηκαν αγώνες 32 χρόνων για να φτάσουμε εδώ".

Συνημμένη Εικόνα: 3.jpg

Ο κ. Τσάμπερλεν σημείωσε ότι "όποιος έχει δίκιο, δεν πρέπει ποτέ να υποχωρεί".


Δεν υπάρχουν σχόλια: