ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πρόσωπα υπεράνω υποψίας πίσω από την παιδική πoρνογραφία


Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγός σχολικού λεωφορείου και άλλοι «υπεράνω υποψίας» πολίτες είναι μεταξύ των 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία «ΙΚARUS».

Η επιχείρηση άρχισε πριν από τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χθες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του Internet, που διακινούσαν σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους.

Στην Ελλάδα συνελήφθησαν εννέα άτομα και για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ εκατοντάδες άλλοι παιδόφιλοι συνελήφθησαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Οι εννέα που συνελήφθησαν εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: