ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012


Η "ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ." του Μίκη Θεοδωράκη 

Δημοσιευμένη  εικόνα




  • Στην ανακοίνωση του νέου φορέα "ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ." (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) πρόκειται να προχωρήσει εντός των προσεχών ημερών ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.



Η πρώτη εκδήλωση πρόκειται να πραγµατοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη να επισημαίνει σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής" πως η χώρα "τελεί υπό κατοχή".

Αναφερόμενος στην "ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ", ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει πως αποτελεί έναν φορέα στον οποίο "χωράνε όλοι οι Έλληνες πλην των κρυπτοχουντικών -το µόνο 'απαγορευτικό'-, φτάνει να είναι ανεξάρτητοι και αποφασισµένοι να αγωνιστούν για τη χώρα τους".

Αναφορικά με τις αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση συνεργασίας, ο Μίκης Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι λαμβάνονται "πραξικοπηματικά".
"Είναι ποτέ δυνατόν κυβερνήσεις ουσιαστικής µειοψηφίας να παίρνουν τόσο σκληρά µέτρα και µε τα συνεχή δάνεια (που όλα πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές, ενώ παράλληλα στοιβάζουν καινούργια βάρη και ουσιαστικά µας κάνουν υποτελείς σ’ αυτούς) να διαµορφώνουν το µέλλον της χώρας; Αν όλα αυτά δεν είναι στην ουσία πραξικοπηµατικά, τότε τι είναι πραξικόπηµα;", διερωτάται.


Τι θα έλεγα στον Παπαδήμο
Στο ερώτημα εάν θα δεχόταν μία πιθανή πρόσκληση σε συνάντηση από τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα του έλεγε όσο πιο ευγενικά ότι δεν κάνει καλά να συµβάλλει στο απεχθές έργο κάποιων ξένων που αποβλέπουν στην εξουδετέρωση του ελληνικού λαού και στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου.

"Και ότι, αν δεν µπορεί να σταθεί ως εθνικός ηγέτης, τότε είναι καλύτερα να παραιτηθεί και να µη δεχθεί να γίνει ο πρωθυπουργός της κατάλυσης του ανεξάρτητου και κυρίαρχου ελληνικού κράτους που µας παρέδωσαν οι πρόγονοί µας, έστω µε τις ανεπάρκειες και τα προβλήµατά του. ∆εν υπάρχει ούτε µία περίπτωση στο δισεκατοµµύριο να συγχωρήσουν οι Έλληνες αυτό που πάει να γίνει", συμπλήρωσε.

Επισήμανε, τέλος, ότι συμφωνεί με την άποψη του συνταγµατολόγου κ. Κασσιµάτη ότι "έχουµε ξένη κατοχή".

"Τι είναι κατοχή; Οι ξένοι µε στρατιωτικές στολές; Σήµερα τα πράγµατα έχουν εξελιχθεί. Και µπορούµε να πούµε ότι οι ξένοι µε γραβάτα είναι περισσότερο αδίστακτοι. Και πιο επικίνδυνοι, γιατί δεν τους βλέπει ακόµη ο λαός. Όταν σε µια χώρα η εξωτερική, αµυντική, οικονοµική και πολιτική ζωή κατευθύνεται από έναν ή περισσότερους ξένους, τότε η χώρα αυτή δεν είναι ελεύθερη. ∆ηλαδή, τελεί υπό κατοχή", υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ: News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: