ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοΐδης: Δε διάβασα το Μνημόνιο, είχα άλλες υποχρεώσεις







Αδιάβαστος στο... μνημονιακό μάθημα ο υπουργός Ανάπτυξης. Δεν παίρνει πίσω τις δηλώσεις για Παπανδρέου και επισημαίνει πως κακώς οι εισαγγελείς ασχολούνται με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Πληθώρα σχολίων και πρωτιά στο Worldwide Trends του twitter η φράση "De_diavasa_to_mnimonio_giati" (Vid + Pic)

Με το Μνημόνιο να έχει αλλάξει δραματικά τη ζωή κάθε Έλληνα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο.
"Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο", σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".
Επισημαίνοντας ότι συμφωνεί με την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στο Βερολίνο, ανέφερε ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.
"Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο. Τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα. Άκουσα προχθές στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ότι τα κάναμε όλα καλά, πικράναμε το λαό αλλά σώσαμε τη χώρα. Εγώ δεν το λέω αυτό", τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τις επικρίσεις του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως δεν παίρνει πίσω τις δηλώσεις του για τον Γιώργο Παπανδρέου. "Κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου. Δεν είναι θέμα αισθητικής, έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι", σημείωσε.
Η ανάπτυξη, όπως ανέφερε, έρχεται μέσα από ξένες κυρίως επενδύσεις και οι επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν αν δεν ξέρουν ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ.
"Στο ΕΣΠΑ για πρώτη φορά υπερβήκαμε τους στόχους, συμβάλαμε στη μείωση έστω λίγο του ελλείμματος με απορρόφηση ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ" σημείωσε, ανακοινώνοντας ρευστότητα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που θα χορηγηθεί τον Μάρτιο στις επιχειρήσεις που θα δοθεί από τις τράπεζες μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 
"Δώσαμε 500 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ σαν εγγύηση στην ΕΤΕΠ για να δώσει 1 δισεκατομμύριο δάνεια και εγγυήσεις στις ελληνικές εμπορικές τράπεζες το Μάρτιο για ρευστότητα στις επιχειρήσεις", τόνισε.
Ανακοίνωσε επίσης για τον Ιούνιο νέο πρόγραμμα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για τα μεγάλα οδικά έργα ΣΔΙΤ και τα έργα των σκουπιδιών με 10 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σημείωσε πως "πολύ κακώς εισαγγελείς ασχολούνται με ζητήματα που ακουμπάνε με εθνικά θέματα". "Οι χθεσινοί εισαγγελείς δεν ασχολήθηκαν με ό,τι έκανε ο Αλογοσκούφης το 2004 (απογραφή), τα στοιχεία είναι επικυρωμένα από την Eurostat είναι απαράδεκτο, άσκοπο και άτοπο αυτό που συνέβη", υπογράμμισε.
Κατέκτησε το twitter o Χρυσοχοΐδης
Χρειάστηκε μόνο αυτή η φράση του υπουργού Ανάπτυξης για να προκληθεί χαμός στο twitter και να κατακτήσει το hashtag "De_diavasa_to_mnimonio_giati" την πρωτιά στη δεκάδα των δημοφιλέστερων φράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Με τους Έλληνες να φημίζονται για την αίσθηση του χιούμορ που τους διακρίνει ακόμα και όταν ακούγονται τα απίστευτα και όμως... ελληνικά, τα σχόλια και οι ατάκες για τους λόγους που δεν διάβασε το Μνημόνιο δίνουν και παίρνουν στο twitter με τους ξένους να διερωτώνται τι μπορεί να είναι αυτό το mnimonio και βρίσκεται στα trends .

Δεν υπάρχουν σχόλια: