ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ιδιώτες «ράμπο» στο κυνήγι των μεγαλοοφειλετών





To «πράσινο φως» για να αρχίσουν οι έλεγχοι από δικηγορικά γραφεία και εισπρακτικές εταιρείες στους οφειλέτες του Δημοσίου δίνει η δημοσιοποίηση, από το Υπουργείο Οικονομικών, της λίστας με τα ονόματα των 4.152 φορολογούμενων, οι οποίοι χρωστούν συνολικά στο Δημόσιο 14,877 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Πρόκειται για τον κατάλογο των φυσικών προσώπων που έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ το καθένα, ενώ έχει προηγηθεί και η δημοσιοποίηση της λίστας με τις επιχειρήσεις-οφειλέτες.

Συνολικά και οι δύο κατηγορίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 42 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων επιχειρεί να εισπράξει το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (θα καταβάλλονται σε έως και 60 δόσεις) όσο και με την πρόσληψη δικηγορικών εταιρειών, συμβούλων και εισπρακτικών εταιρειών, που θα αναλάβουν να περάσουν από «ψιλό κόσκινο» τα περιουσιακά στοιχεία των μεγαλοοφειλετών.

Ο στόχος για το Δημόσιο, στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος και περιορισμού του δημόσιου χρέους, είναι να διεκδικήσει με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να εισπράξει μέρος των οφειλών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: