ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από 53 εκατ. ευρώ για δημόσιες σχέσεις και ταξίδια




Συνημμένη Εικόνα: kapsis030312.jpg



Διαβάστε στο NEWS 247 τα ποσά που ξοδεύονται στο υπουργείο Επικρατείς, με την συγκατάθεση του αρμόδιου υπουργού Π. Καψή




Από την μία σπέρνει το φόβο στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ότι θα καταντήσουμε με μισθούς Βουλγαρίας, αν δεν δεχτούμε την περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας και από την άλλη, βάζει την υπογραφή του για δαπάνες ύψους 54.314.000 ευρώ στο υπουργείο του.

Ο λόγος για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά με τον πιο αναίμακτο τρόπο την κρίση στο υπουργείο του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία", πρόκειται για δαπάνες στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας στα ΜΜΕ.

Χιλιάδες ευρώ για δημόσιες σχέσεις, καθαριότητα, προμηθευτές πάσης φύσεως, καύσιμα, μετακινήσεις προσωπικού, αγορά επίπλων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, για ταξίδια, διαφημίσεις, διαμονές εντός και εκτός Ελλάδας, επιδόματα, επιχορηγήσεις, υπερωρίες και άλλα πολλά.

Αναλυτικότερα, τα ποσά αυτά απεικονίζονται στο πρόγραμμα "Διαύγεια", ενώ στις επιμέρους αναλύσεις των δαπανών εκείνες που βγάζουν μάτι είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε υπερωρίες εργαζομένων και κυρίως υπαλλήλων που έχουν διατεθεί στα γραφεία βουλευτών. Τα σχετικά κονδύλια ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.

Σε ό, τι αφορά τις δαπάνες για την ενίσχυση διακίνησης Τύπου, το ποσό φτάνει τα 1.770.000 ευρώ. Στα 10.000.000 ευρώ ανέρχεται η επιχορήγηση στο ΑΠΕμ το οποίο ωστόσο, μετρά τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 12 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αντίστοιχα, για δημόσιες σχέσεις το κονδύλι ανέρχεται στις 140.000 ευρώ, ενώ τα επιδόματα στην αλλοδαπή φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν συντελείται ουσιαστικά κανένα έργο.


Για προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, το ποσό ανέρχεται στις 98.000 ευρώ, ενώ για την προμήθεια εκδοτικών συγγραμμάτων το ποσό δαπάνης ανέρχεται στα 337.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: