ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Λαϊκή κατακραυγή για τον Κίμωνα Κουλούρη




Συνημμένη Εικόνα: ee026b127d8c79b1774fef8e8ccb2d4a_XL.jpg




Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των πολιτών, που ζητούν απονομή Δικαιοσύνης και απόδοση ευθυνών στον Κίμωνα Κουλούρη, που αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο και τραυμάτισε αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.




Την ίδια ώρα, ο κ. Κουλούρης θα τεθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, καθώς η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και των αστυνομικών.

«Προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο»

Σε επιστολή-αναφορά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ προς την κ. Ράικου αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ του Σαββάτου παραβίαζε τους κόκκινους σηματοδότες. Όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης, ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.

Οι εισαγγελικές αρχές στην προκαταρκτική έρευνα καλούνται να διαπιστώσουν αν ο κ. Κουλούρης έχει διαπράξει αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης κατά της αρχής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Επίσης, καλούνται να διερευνήσουν αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών, τόσο κατά το περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ. Κουλούρης.

«Δεν ξέρω αν πέρασα με κόκκινο»

Από την πλευρά του, ο Κίμων Κουλούρης επιδόθηκε σε τακτική... Βασιλάκη Καΐλα, υποστηρίζοντας ότι «για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου».

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ «ΒΗΜΑ 99,5», ο πρώην υπουργός δηλώνει μάλλον επιλεκτική αμνησία, καθώς αμφισβητεί ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη. «Δεν ξέρω αν πέρασα με κόκκινο», ανέφερε, διαψεύδοντας ότι άγγιξε τον αστυνομικό.

«Πέφτει 1,5 τόνος αυτοκινήτου πάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια πάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα...» δήλωσε, ομολογώντας πάντως ότι η άδεια αυτοκινήτου του είχε λήξει εδώ και καιρό.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις

Κι ενώ ο Κίμων Κουλούρης περιφέρεται στα ραδιόφωνα επιχειρώντας να εξηγήσει τα ανεξήγητα, οι αντιδράσεις των πολιτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις των πολιτών στην ιστοσελίδα που διατηρεί το newsbomb.gr στο facebook.

«Άνθρωπε του Θεού, ζήτα μια "συγγνώμη" κι άστο. Μην προκαλείς...», αναφέρει ένας χρήστης, ενώ δεν είναι λίγο αυτοί που φοβούνται το «κουκούλωμα» της υπόθεσης. «Εδώ κουκουλώθηκαν άλλα κι άλλα! Αυτό είναι παιχνιδάκι», γράφει ένας αναγνώστης.

«Μην τον φοβηθείτε παιδιά! Απλός πολίτης είναι πλέον! Κάντε το καθήκον σας! Παρανόμησε και θα πληρώσει όπως θα πλήρωνε ο καθένας από εμάς», τονίζει ένας άλλος αναγνώστης.

Πάντως, οι περισσότεροι θέτουν ζήτημα ορθής λειτουργίας του θεσμού της Δικαιοσύνης και ζητούν να υπάρχει ίση μεταχείριση του κ. Κουλούρη με όλους τους πολίτες. «Ένας οποιοσδήποτε άγνωστος να δείτε τι θα τράβαγε» υπενθυμίζει ένας αναγνώστης, ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Και μετά θέλει το κράτος να μας πείσει για τα χαράτσια ! για την ισοπολιτεία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: