ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκαν αυξήσεις της τάξης του 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Στο ποσοστό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η αύξηση του τέλους  ΑΠΕ, +3% μεσοσταθμικά, που είχε αποφασιστεί προ δεκαημέρου και η οποία διαμορφώνει τις τελικές αυξήσεις των τιμολογίων στο 12,2%.

Η αύξηση που είχε ζητήσει η Διοίκηση της ΔΕΗ ανέρχονταν στο 19%, ενώ ή αύξηση που είχε ζητήσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ήταν της τάξης του 12%.

Το υπουργείο βεβαίως δεν ικανοποίησε το αίτημα της διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά παρόλα αυτά προχώρησε σε υψηλές αυξήσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων και μεγάλης αύξησης του ποσοστού ανεργίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

1. Πως εξηγούνται τόσο μεγάλες και απότομες αυξήσεις  ενώ το μισθολογικό κόστος της ΔΕΗ μειώνεται;

2. Σε ποιο ποσοστό μείωσης των λειτουργικών της δαπανών έχει προχωρήσει η ΔΕΗ και συνεχίζει να ισχύει το προνόμιο της έκπτωσης κατά 80% στα τιμολόγια του προσωπικού της;

3. Τέλος, γνωρίζοντας ότι η απόφαση για την αύξηση θα εφαρμοστεί από 1-1-2012, ποια μέτρα έχουν προβλεφθεί για την άμβλυνση της επιβάρυνσης των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων;


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: