ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επαγγέλματα που ανθούν παρά την κρίση..



Δημοσιευμένη  εικόνα




  • Οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες-μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), που έχασαν τη δουλειά τους το 2011, βάσει έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό...του ΒΕΘ υπολογίζονται σε περίπου 27.500, δηλαδή όσο ο πληθυσμός μιας μικρής πόλης!


Πάντως, κάποιοι υποκλάδοι κατόρθωσαν πέρυσι παρά την κρίση -ή εξαιτίας αυτής- να εμφανίσουν αύξηση τζίρου (το 6%-7% των ερωτηθέντων μελών του ΒΕΘ), έναντι ποσοστού 84%, που δηλώνουν ότι εμφάνισαν μείωση (κατά μέσο όρο 40%) και 9%-10%, που παρουσίασαν σταθερό κύκλο εργασιών.

Ποιοι υποκλάδοι διαφοροποιήθηκαν; τσαγκάρηδες, ράφτες και επισκευαστές-πωλητές ποδηλάτωνήταν ανάμεσα σε αυτούς που παρουσίασαν σταθερό ή αυξημένο τζίρο, καθώς η κρίση οδηγεί ολοένα περισσότερους καταναλωτές να μεταποιούν/επισκευάζουν τα παπούτσια και τα ρούχα τους, αντί να αγοράζουν καινούργια, αλλά και να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους, προς όφελος του ποδηλάτου!

Η έρευνα, την οποία παρουσίασαν σήμερα ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο αναλυτής της Interview, Δημήτρης Βασιλειάδης, βασίστηκε σε δείγμα 505 επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, ενώ έδειξε ακόμη ότι σχεδόν εννέα στους δέκα επιχειρηματίες διαφωνούν με την κατάργηση του 13ου/14ου μισθού και περίπου ισάριθμοι (91%) με τη συμπίεση των κατώτατων αποδοχών.

Παράλληλα, το 72% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι, εξαιτίας της κρίσης, καθυστερούν να καταβάλλουν τις οφειλές και υποχρεώσεις τους (προς ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ,δημόσια ταμεία και προμηθευτές).

ΠΗΓΗ: fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: