ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Δήλωση Οδυσσέα Βουδούρη:Η "ρύθμιση" για τη Siemens αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα



Βουδούρης Οδυσσέας
Ιατρός χειρουργός
Βουλευτής Μεσσηνίας ΔΗΜ.ΑΡ




Η ψήφιση της "ρύθμισης" για τη Siemens αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα και την Κυβέρνηση που την πρότεινε στη Βουλή. Και αυτό για 3 λόγους
1.   Το ποσό των 270 ή 340 εκ. € απέχει τάξη μεγέθους από τη ζημιά που υπέστη η Ελλάδα. Χωρίς την ηθική βλάβη είχε υπολογιστεί από την Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. €.

2.   Το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού δίνεται υπό μορφή "χορηγίας", αντί να τεθεί απευθείας στη διάθεση της Ελληνικής πλευράς, δίνει ένα αδικαιολόγητο ηθικό πλεονέκτημα στη Siemens. Με τον τρόπο αυτό η Siemens εμφανίζεται ως συμπαθής "δωρητής", αντί να υποστεί την ηθική μομφή.

3.   Η "ρύθμιση" (ουδέτερη και ευγενική λέξη που αποκρύπτει την οργή μας για την ανηθικότητα των στελεχών της Siemens) ακυρώνει κάθε δυνατότητα εντοπισμού των υπευθύνων. Οι ηθικές και πολιτικές ευθύνες υποκρύπτονται. Ενώ το σημαντικό στην υπόθεση αυτή δεν ήταν να αποζημιωθεί με ψίχουλα (τηρουμένων των αναλογιών) η χώρα μας, αλλά να πέσει άπλετο φως για τις ευθύνες, με σκοπό να περιορίσουμε στο μέλλον ανάλογες πρακτικές.

Εν κατακλείδι, ένα άκρως πολιτικό σκάνδαλο διαφθοράς, που συνέβαλε τα μέγιστα στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος και δυσφήμισε τη χώρα μας στο εξωτερικό ξεπλένεται με κάποιο ποσό πολύ μικρότερο από την ζημιά που προκάλεσε, αναβαθμίζοντας τους ενόχους σε ευεργέτες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: