ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)



Συνημμένη Εικόνα: newego_LARGE_t_1101_54051721_type12128.jpg



Συνελήφθη λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Ακης Τσοχατζόπουλος ύστερα από το εις βάρος του ένταλμα που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής, στα χέρια του οποίου βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση περιουσιακών του στοιχείων του πρώην υπουργού.

Στον κ. Τσοχατζόπουλο αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Τσοζατζόπουλος οδηγήθηκε αργότερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Με το πέρας της προκαταρκτικής ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

BINΤΕΟ ΣΥΛΛΗΨΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: