ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Μπορείς κι εσύ. Η ανθρωπιά είναι δείγμα πολιτισμού.Συνημμένη Εικόνα: pakistan2treno.png
Για μέρες ήταν απλώς «2 Πακιστανοί που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι για να σώσουν δυο Έλληνες». Μετά από επίπονο ρεπορτάζ, βρήκαμε τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. 
Πρόκειται για τον Humayun Anwar (αριστερά), γεννημένο στις 4 Αυγούστου 1993, δηλαδή ούτε 19 ετών ακόμα και τον Wakar Ahmed, γεννημένο στις 1 Ιανουαρίου 1979, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να απεγκλωβίσουν δυο ηλικιωμένους Έλληνες από τις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής, «θυσιάστηκαν» σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ήταν από το ίδιο χωριό και έμεναν στο ίδιο σπίτι. Ο μικρός Hamayun, ζούσε με τον θείο του, ο οποίος έχει αναλάβει και τα διαδικαστικά της μεταφοράς των σορών τους στο Πακιστάν, ενώ ο Wakar διέμενε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια.

Απαιτούνται περίπου 6000€ για να γίνει η μεταφορά και να ταξιδέψουν μαζί με τους σορούς και δυο άτομα που θα τους συνοδέψουν. Κάθε κατάθεση εκεί, έστω και 5€, θα ήταν τεράστια προσφορά. Ας αποδείξουμε ότι σε καιρούς που έχουμε χάσει πολλά, η ανθρωπιά μας παραμένει στη θέση της!

Υπάρχει λογαριασμός στην Εθνική τράπεζα που ο καθένας, με όσα ελάχιστα μπορεί, καλείται να βοηθήσει μέσα στην σημερινή ημέρα και είναι στο όνομα:

Nadeem Qaiser Latif (θείος του 19χρονου και παιδικός φίλος του Wakar):

Εθνική Τράπεζα: Λογ/μός 662/610130-57

IBAN: GR9501106620000066261013057

SWIFT (BIC) : ETHNGRAA

Στο όνομα NADEEM QAISER LATIF


Για όσους δεν γνωρίζουν το ατυχές συμβάν:

Δύο μετανάστες «θυσιάστηκαν» για να σώσουν Έλληνες

Συνημμένη Εικόνα: treno1.jpg

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς κι έναν τραυματία, έπειτα από σύγκρουση τρένου με ΙΧ αυτοκίνητο, στις 12.30 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Κρυονέρι Αττικής.
Σε μια απίστευτη τραγωδία, Πακιστανοί μετανάστες, φαίνεται να “θυσίασαν” τη ζωή τους για να σώσουν τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου. 2 Έλληνες και 2 Πακιστανοί μετανάστες σκοτώθηκαν, ενώ ένας τρίτος μετανάστης είναι βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Οι δύο από τους νεκρούς και ο τραυματίας, είναι Πακιστανοί μετανάστες, οι οποίοι, προσπάθησαν με αυτοθυσία, να σώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά δεν τα κατάφεραν και «θυσιάστηκαν» μαζί τους.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο τέρμα της οδού Ανοίξεως, στο σημείο που διασταυρώνεται ισόπεδα με τη σιδηροδρομική γραμμή. Το ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ηλικιωμένο ζευγάρι, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέφυγε απο την πορεία του, ανέβηκε στις ράγες και ακινητοποιθήθηκε, την ώρα που ερχόταν η επιβατική αμαξοστοιχία «Ιντερσίτι» Θεσσαλονίκης- Αθηνών.

Τρεις Πακιστανοί που ήταν στο σημείο και είδαν τι συνέβη, έτρεξαν να βοηθήσουν τον άνδρα και την γυναίκα, αλλά τους πρόλαβε το τρένο. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, συνεργεία της οποίας απεγκλώβισαν πριν απο λίγο νεκρούς τους επιβάτες του ΙΧ και τους δύο μετανάστες, που βρέθηκαν μεταξύ του αυτοκινήτου και της αμαξοστοιχίας.

Ο τραυματίας αλλοδαπός διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: