ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Άμεσα μέτρα ζητούν οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου





Διπρόσωπη χαρακτήρισε την χρονιά σε σχέση με την εικόνα του τουρισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Πολλάλης, που έγινε στην Σπάρτη, ενώ για σημαντική μείωση της ζήτησης και της απασχόλησης μιλά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Κ. Μαρινάκος.

Όπως αναφέρει ο κ. Πολλάλης, με αφορμή την γενική Συνέλευση των ξενοδόχων Λακωνίας στην Σπάρτη «η θετική έκβαση της περιόδου, ως προς τον αριθμό των αφίξεων και των τουριστικών εισπράξεων παραπέμπει εκ πρώτης όψεως σε μια καλή χρονιά. Η αποτύπωση της όμως, στα αποτελέσματα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και στην πραγματική οικονομία και αγορά, διαφέρει σημαντικά και είναι απογοητευτική».

Εντωμεταξύ και στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Κ. Μαρινάκος «η κρίση που κατά τα τελευταία δύο χρόνια εκφράστηκε σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο με σημαντική μείωση της ζήτησης και της απασχόλησης, επιτάσσει την διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την αλλαγή νοοτροπίας τόσο από πλευράς των επιχειρήσεων όσο και από πλευράς της Πολιτείας».

Αναγκαία θεωρείται η λήψη μέτρων για την για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προκειμένου να καταστούν βιώσιμες, μεταξύ των οποίων η προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση από τους Λάκωνες ξενοδόχους ότι ο επιχειρηματικός κόσμος εδώ και δύο χρόνια δίνει μία άνιση μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση, η οποία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για όλους τους κλάδους της αγοράς. Σε πανελλαδικό επίπεδο πωλούνται μέσω ελληνικής και διεθνούς Κτηματαγοράς πάνω από 1000 ξενοδοχεία ενώ άλλα 500 είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο λόγω της επικρατούσας τουριστικής απαξίωσης και λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στα κόστη λειτουργίας.

Μιά πρόταση που έτυχε ιδιαίτερης προσοχής είναι αυτή του Γενικού Διευθυντή της «Αυθεντικής Πελοποννήσου ΕΠΕ» κ. Δημήτρη Βασιλείου, ο οποίος μίλησε για διασύνδεση των τοπικών αγροτικών προϊόντων με τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: