ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


Κοροϊδάρες έχετε ακόμα λεφτά στις τράπεζες; Καλά να πάθετε. 

Συνημμένη Εικόνα: χιμπατζηδες IXNOS.jpg




Εμείς τα είπαμε .Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες. Όσοι δεν καταλάβατε καλά να πάθετε. Στο τέλος θα εφευρίσκουν χίλιες δυο μαλακίες και θα σας τα παίρνουν όλα και άντε να ξεμπερδεύεται με το… δημόσιο




Πολίτης χρωστούσε 6.754,32 ευρώ στην εφορία και δεσμεύθηκε ο λογαριασμός του στην EFG EUROBANK ERGASIAS όπου είχε μόνο 20 ευρώ! Εάν είχε ποιο πολλά θα τα έπαιρναν όλα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή όταν η υπόθεση συγκεκριμένου οφειλέτη έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως ενημερώνει με το έγγραφο του ο αναπληρωτής υπουργός, η ΔΟΥ επέβαλε αναγκαστική κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ. Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ.


Ο κ. Οικονόμου θυμίζει ότι με το άρθρο 24 του Ν. 2951/2001 έχει προβλεφθεί η άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, για την ικανοποίηση κάθε δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του και για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίησή του.


Θυμίζει, επίσης, ότι με την έννοια του όρου "δανειστής", εξομοιώνεται και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου.


Αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: