ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Περίεργες συμπτώσεις ή κατάρες; Δεν έχει σημασία...

Δημοσιευμένη  εικόνα

Οι παρακάτω ιστορίες αποτελούν πραγματικά γεγονότα που σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Αληθινές ιστορίες που για πολλούς προληπτικούς κρύβουν μια δύναμη, την οποία ο άνθρωπος δυσκολεύεται να εξηγήσει. Δεισιδαιμονίες, κατάρες ή απλά περίεργα παιχνίδια της μοίρας;

H μεταθάνατον επιθυμία του, εκτελέστηκε από μόνη της.

Συνημμένη Εικόνα: c_coghlan.jpg

Ο Coghlan μετά από μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο, πέθανε και θάφτηκε στο Galveston του Τέξας το 1899. Όσο ζούσε αναφερόταν συχνά στις ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις και αναπολούσε στιγμές από το μέρος που μεγάλωσε. Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, ένας τυφώνας διέλυσε το νεκροταφείο και το φέρετρο του Coghlan βρέθηκε να πλέει στη θάλασσα. Παρασυρμένο απ’ τα θαλάσσια ρεύματα, όσο απίστευτο και αν φαίνεται, εκβράστηκε στο νησί Prince Edward, το νησί που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Το πιό περίεργο όμως είναι πως ο Coghlan πρίν το θάνατο του, είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία του να ταφεί στην πατρίδα του, όταν κάποτε έρθει το τέλος της ζωής του.

Η κατάρα του αμαξιού του James Dean

Συνημμένη Εικόνα: j_deancar.jpg


Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ γρουσούζικο.
α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε από το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια.
β) Αργότερα η μηχανή αγοράστηκε από κάποιον γιατρό που την έβαλε στο δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκε μετά από λίγο καιρό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Στον ίδιο αγώνα, σκοτώθηκε ακόμα ένας αυτοκινητιστής στο αμάξι του οποίου υπήρχε ένα εξάρτημα από το αυτοκίνητο του James Dean.
γ) Όταν η Porsche του James Dean επιδιορθώθηκε, το γκαράζ στο οποίο βρισκόταν καταστράφηκε από φωτιά.
δ) Κάποια άλλη φορά το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Sacramento, αλλά έπεσε από τη βάση του με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του ένας έφηβος.
ε) Στο Oregon, το τρέϊλερ στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, έφυγε από τον κοτσαδόρο και το αμάξι έπεσε πάνω σε μία βιτρίνα.
στ) Τέλος, το 1959 το αμάξι μυστηριωδώς διαλύθηκε σε 11 κομμάτια ενώ στηρίζονταν σε ατσάλινη βάση.



Μία σφαίρα που έφτασε στον προορισμό της μετά από χρόνια.

Συνημμένη Εικόνα: h_ziegland.jpg



Το 1883 ο Henry Ziegland τα χάλασε με την κοπέλα του η οποία από τη δυστυχία της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της κοπέλας ήταν τόσο εξοργισμένος που κυνήγησε τον Henry και τον πυροβόλησε. Ο αδελφός νόμιζε ότι είχε σκοτώσει τον Henry και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ωστόσο ο Ziegland δεν είχε πεθάνει. Στην πραγματικότητα η σφαίρα τον είχε γρατζουνίσει το πρόσωπο και είχε σφηνωθεί σε ένα δέντρο. Σίγουρα θεωρούσε τον ευατό του πολύ τυχερό. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το μεγάλο δέντρο το οποίο ακόμα είχε τη σφαίρα πάνω του. Η δουλεία αυτή του φαινόταν πολύ επίπονη και έτσι αποφάσισε να ανατινάξει το δέντρο με λίγο δυναμίτη! Η έκρηξη προκάλεσε την εξοστράκηση της σφαίρας προς το κεφάλι του Ziegland με αποτέλεσμα να πεθάνει.



Ο Mark Twain και ο κομήτης του Halley.

Συνημμένη Εικόνα: mark_twain.jpg

Ο Mark Twain γεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 και πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Αυτό το είχε προβλέψει και ο ίδιος το 1909 όταν είπε: “Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: