ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Έληξε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ





Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς πληροφορίες θέλουν τον Χ. Παπουτσή και τον Σ. Τζουμάκα να μην έχουν συγκεντρώσει ακόμη τις απαραίτητες υπογραφές για να είναι υποψήφιοι.

Με τις υπογραφές 190 μελών του Εθνικού Συμβουλίου επικύρωσε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το σχετικό έγγραφο κατατέθηκε στη γραμματεία του οργάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Βενιζέλος επιθυμεί να υπάρξει και άλλος υποψήφιος και ειδικά αυτός να είναι ο Χρήστος Παπουτσής. Όμως η πλευρά Βενιζέλου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν θα επιθυμούσαν  να υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα, όπως αυτή του Στέφανου Τζούμακα, όταν μάλιστα δεν έχει συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, όπως και ο κ. Παπουτσής που, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε μόνο την δική του υπογραφή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπουτσής επιμένει στην πολιτική επικύρωση των υποψηφιοτήτων ισχυριζόμενος ότι το καταστατικό δεν μιλάει πουθενά για υπογραφές, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε πολιτική σύγκρουση.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου οπότε θα ανακηρυχθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαρτίου.

Και ο Πάγκαλος στηρίζει Βενιζέλο

«Κάθε δύναμη και επιτυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το έργο που δήλωσε χθες ότι θέλει να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε πριν την έναρξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι μπορεί να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία «το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα».

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου ανακοίνωσαν χθες δύο εκ των κορυφαίων στελεχών του κινήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: