ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού





Θα ενταθούν σήμερα οι βροχές στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και στα ορεινά θα πέσουν χιόνια.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και από το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 Μποφόρ.

Τη Δευτέρα 12/3/2012, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα οι ασθενείς βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.

Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν στα πελάγη στα 7 με 8 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τρίτη 13/3/2012, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Μέχρι τη νύχτα πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τα 9 Μποφόρ.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν μέχρι το μεσημέρι τα 8 με 9 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την ερχόμενη Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: