ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η δήλωση Βενιζέλου μετά την επιστροφή από τις Βρυξέλλες





O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup χθες και του Ecofin σήμερα, δήλωσε τα εξής:

«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του PSI, την έγκριση του νέου προγράμματος από τη Βουλή και την έγκριση και υπογραφή του μεγαλύτερου μέρους της δέσμης των δανειακών συμβάσεων μεταξύ της Ελλάδας και του EFSF, διαμορφώθηκε χθες, στο επίπεδο του Eurogroup, το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Πέραν των 130 δις ευρώ του νέου προγράμματος, στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 34,5 δις ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδος από το αρχικό πρόγραμμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δις ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ, τα οποία τελούν υπό την έγκριση του Δ.Σ του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε η κα Λαγκάρντ στο Eurogroup και τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015, πέραν δηλαδή της περιόδου του προγράμματος.

Άρα, θα βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας για την περίοδο από τώρα ως το τέλος του 2015, 130 δις ευρώ συν 34,5 δις ευρώ συν 8,2 δις ευρώ.

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να επισπευστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί την Πέμπτη και η τελευταία δανειακή σύμβαση που συνιστά τμήμα της δέσμης των συμβάσεων του νέου προγράμματος . Ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί τα σχετικά με την έγκρισή της αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: