ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Το πολύ πορνό προκαλεί στυτική δυσλειτουργία





Είναι δύσκολο για πολλούς να πουν «όχι» στο δωρεάν διαθέσιμο πορνό, ωστόσο -σύμφωνα με το «Psychology Today»- υπάρχει ένας ιδιαίτερα καλός λόγος να περιορίστουν οι πορνογραφικές αναζητήσεις: η στυτική δυσλειτουργία.

Πλήθος ερευνών υποδεικνύουν ότι η υπερέκθεση στις ταινίες αυτού του είδους «αναισθητοποιεί» τον άντρα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί πλέον να διεγερθεί από το απλό, καθημερινό σεξ. Τι γιατί; Γιατί δεν είναι τόσο θεαματικό και ιντριγκαδόρικο όσο το κινηματογραφημένο αντίστοιχό του!

Μιλάμε για ένα νέο είδος στυτικής ανεπάρκειας, ψυχολογικού τύπου, που έχει να κάνει με τη μη ικανοποιητική απόδοση στις πραγματικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή το μόριο κάνει τη δουλειά του μια χαρά μπροστά στην οθόνη (ή την TV, για τους πιο παραδοσιακούς)!

Το να χαϊδεύεις τον «διακόπτη» σου συνεχώς ισοδυναμεί με ένα κύμα ντοπαμίνης που κατακλύζει τον εγκέφαλό σου. Όσο περισσότερο εκτίθεσαι και όσο πιο έντονη είναι η έκθεση αυτή, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διεγερθείς με τις πραγματικές ερωτικές σκηνές που εκτυλίσσονται στο κρεβάτι σου.

Γι' αυτό και όλο και περισσότεροι άντρες -όπως υποδεικνύουν οι στατιστικές- πετυχαίνουν δυσκολότερα ικανοποιητική στύση χωρίς μια γερή δόση πορνό. Ναι, πρόκειται για εθισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: