ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ηλεία: Έξι συλλήψεις για κλοπές κατ΄εξακολούθηση





Το απόγευμα της Παρασκευής συνελήφθησαν, στα Λεχαινά και την Ανδραβίδα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών, έξι αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, (πέντε άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 45, 41, 38, 21, 21 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης, οι δράστες διέρρηξαν αποθήκη 66χρονου ημεδαπού στα Λεχαινά και αφαίρεσαν έξι πλαστικά δοχεία που περιείχαν 500 κιλά κρασί συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού οι Αστυνομικοί ενήργησαν άμεσες έρευνες και αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες προέκυπτε η συμμετοχή των έξι αλλοδαπών στην κλοπή. Έπειτα για τον εντοπισμό τους, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών και της Ομάδος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας με αποτέλεσμα τη σύλληψη τους.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα Λεχαινά και την Ανδραβίδα, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μεγαλύτερο μέρος από το μισό τόνο κρασί που είχε αφαιρεθεί καθώς και πολλά άλλα κλεμμένα ηλεκτρονικά είδη και εργαλεία.

Από την Αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι έξι δράστες είχαν διαπράξει πρόσφατα άλλες δυο κλοπές - διαρρήξεις στα Λεχαινά Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα:
  • Την 2-3-2012 είχαν διαρρήξει λογιστικό γραφείο και είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής χρηματικής αξίας 2.000 ευρώ.
  • Την 28-2-2012 είχαν διαρρήξει γκαράζ οικίας και είχαν αφαιρέσει μηχανήματα, εργαλεία και δυο κάμερες παρακολούθησης του χώρου συνολικής χρηματικής αξίας 2.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή των δραστών σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: