ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

'Eφυγε' ο θρυλικός κομμωτής του Χόλυγουντ Βιντάλ Σασούν



Δημοσιευμένη  εικόνα




  • Ο κομμωτής των σταρ Βιντάλ Σασούν πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 84 ετών ύστερα από «μακρά και δύσκολη μάχη» κατά της λευχαιμίας.


Απελευθέρωσε τις γυναίκες από τα στιλιζαρισμένα χτενίσματα και τις βαριές λακ μετατρέποντας σε μόδα τα ανάλαφρα, φρεσκολουσμένα, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά.

Οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν ότι ντετέκτιβ πήγαν στο σπίτι του Βιντάλ Σασούν και επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη δολοφονικής ή άλλης ενέργειας.

Δίπλα του μέχρι και την τελευταία του στιγμή βρισκόταν η τέταρτη κατά σειρά σύζυγός του, Ronda. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέθανε από φυσικά αίτια αλλά υπάρχουν και πηγές που επιμένουν ότι τα τελευταία χρόνια έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Τον Ιούνιο του 2011 πολλά ρεπορτάζ έκαναν λόγω για διάγνωση λευχαιμίας την οποία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει με διάφορες θεραπείες στο Μπέβερλι Χιλς και το Λονδίνο.

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Ήθελα να δώσω ωραίο σχήμα στα μαλλιά, να τα χρησιμοποιήσω σαν ύφασμα και να απομακρύνω ότι είναι υπερφίαλο. Οι γυναίκες είχαν μπει δυναμικά στον εργασιακό χώρο. Είχαν αποκτήσει τη δική τους δύναμη. Δεν είχαν χρόνο να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με τις ώρες πια», είχε δηλώσει το 1993 στους Los Angeles Times.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Έγινε γρήγορα διάσημος για το κούρεμα των πέντε σημείων και το κούρεμα «Ελληνίδα Θεά» αλλά και την περμανάντ που εμπνεύστηκε από τα μαλλιά των γυναικών από την Αφρική.

Άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο το 1954 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Λονδίνο αλλά έγινε πραγματικά διάσημος σε όλο τον κόσμο όταν ταξίδεψε στο Χόλυγουντ προκειμένου να κουρέψει και να χτενίσει τη Μία Φάροου για την ταινία Το μωρό της Ρόζμαρι (1968). Λέγεται ότι πληρώθηκε τότε με 5.000 δολάρια.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δύο χρόνια πριν προβλήθηκε ταινία για τη ζωή του στο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης. Η πλοκή της ταινίας ξεκινούσε από τα παιδικά χρόνια σε ορφανοτροφείο του Λονδίνου ως τη δόξα και την καταξίωση. Ο ίδιος δεν παρευρέθηκε επειδή εκείνη την εποχή (2010) ανάρρωνε από πνευμονία.

Η πιο συγκινητική σκηνή ήταν εκείνη όπου αναφερόταν εμφανώς συγκινημένος στη μητέρα του, λέγοντας ότι σε αυτήν οφείλει τα πάντα, καθώς «είχε ένα όραμα, ότι ο γιος της θα κουρεύει μαλλιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: