ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Έσπασε τη σιωπή της 47χρονη έμπορος που συμμετείχε στο κύκλωμα είσπραξης αγροτικού ΦΠΑ.Επισήμως η κυρία Μ. Κ είναι έμπορος κατεψυγμένων ψαριών και κρεάτων.
Στην πραγματικότητα είναι μέλος του κυκλώματος που επί σειρά ετών είχε γεμίσει τον κάμπο της Μεσσηνίας με εικονικά τιμολόγια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία εισέπρατταν παράνομο ΦΠΑ «αγρότες» της περιοχής που δεν είχαν λασπώσει ποτέ τα παπούτσια τους. Ούτε η ίδια φυσικά τις ακριβές της γόβες.
Έμπορος ψαριών η 47χρονη......
, περιστασιακά εργαζόταν ως βοηθός λογιστή σε διάφορες επιχειρήσεις του κάμπου της Τριφυλλίας.
Μέσα από την απασχόληση της αυτή, η 47χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει έντυπα των επιχειρήσεων, στο όνομα των οποίων εξέδιδε εν αγνοία τους τιμολόγια, προκειμένου η «Μαφία του ΦΠΑ» να λάβει τις παράνομες επιστροφές ύψους εκατομμυρίων ευρώ!
Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε στον κάμπο της Μεσσηνίας «έρευνα για αδικήματα εικονικών φορολογικών στοιχείων, πλαστογραφίας και απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν τυχόν τελέσει παραγωγοί και άλλοι εμπλεκόμενοι».
Στο πλαίσιο της εν λόγω εισαγγελικής έρευνας συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαίου 2012, η 47χρονη έμπορος ψαριών, που... ψάρευε παράνομο ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως προέκυψε από το πρώτο στάδιο της έρευνας η 47χρονη εξέδωσε σε διάφορα ονόματα εικονικά τιμολόγια 2 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία
Ποιο σημαντικό είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι η κατηγορούμενη έσπασε τον όρκο σιωπής. Ενώ αρχικώς αρνήθηκε να αποκαλύψει τον εγκέφαλο της «Μαφίας του ΦΠΑ», προϊούσης της έρευνας πείστηκε να προβεί σε αποκαλύψεις.
Οι αποκαλύψεις της λογίστρια, όπως τονίζουν στο Pheme.gr στελέχη του ΣΔΟΕ, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς από την πολύμηνη έρευνα που διεξάγεται διαπιστώθηκε ότι το «στρατηγείο» των διακινητών πλαστών και εικονικών τιμολογίων στην Πελοπόννησο είχε την έδρα του στον κάμπο της Τριφυλίας.
Όπως είχε αποκαλύψει το Pheme.gr στις 20 Απριλίου 2012 η «Μαφία του ΦΠΑ» εμφάνιζε ακόμη και νεκρούς ως δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ. «Εντοπίστηκε δικαιούχος για τον οποίο υπεβλήθη αίτηση επιστροφής ΦΠΑ δυο μήνες μετά το θάνατο του», αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε το Pheme.gr.
Ήταν τόσο μεγάλα τα κέρδη που πολλοί αγρότες μπήκαν στον πειρασμό να «βαπτίσουν» αγρότες, ακόμη και τους αλλοδαπούς εποχικούς εργάτες που δούλευαν στα χωράφια τους, εισπράττοντας επιπλέον κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: