ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Μέχρι τα τέλη Μαΐου ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολη - Καλαμάτα
Ολοκληρώνεται σταδιακά ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολη - Καλαμάτα στην Ανατολική οδό Πελοποννήσου, που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή του δημάρχου της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, και του προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, του Υπουργείου Υποδομών, Ιωάννη Καρνέση, αναφέρθηκε ότι στα τέλη του μήνα ή το αργότερο αρχές Ιουνίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος, από τα σύνορα με την Αρκαδία έως τον Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα το τμήμα Τσακώνα - Κόμβος Θουρίας.

Ένα μήνα αργότερα, στα τέλη του προσεχούς Ιουνίου, θα δοθεί στην κυκλοφορία το δυσκολότερο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, που κατέρρευσε τον χειμώνα του 2003 με τη μεγάλη κατολίσθηση. Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με μια μικρή παράκαμψη περίπου 400 μέτρων, ενώ στα μέσα Ιουλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία και ο κλάδος προς Μεσσήνη.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και ζητήματα που αφορούν στην κατασκευή του περιφερειακού της πόλης, που εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό, και τη διασύνδεσή του με τον αστικό ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: