ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Ο λαδέμπορος και ο φιλάνθρωπο​ς φαρμακοποιόςΜεγάλη «ψαριά» σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια έκανε χθες το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου , την ώρα που ένας φαρμακοποιός της Αθήνας έκανε δώρο ένα φορτηγό φάρμακα για κοινωφελείς σκοπούς. Νωρίτερα, είχε διαπιστωθεί ότι έκλεβε κατά συρροή το ελληνικό δημόσιο. 

Λίγο μετά τους δύο «εμπόρους οπωροκηπευτικών», που είχαν πλημμυρίσει την Καλαμάτα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, αξίας πάνω από 5 εκατ. ευρώ,στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε και μία 47χρονη, η οποία αφού έφυγε από την εταιρεία εμπορίας λαδιού στην οποία εργαζόταν πήρε μαζί της ένα μπλοκ με τιμολόγια και ένα μάτσο μηχανογραφικά δελτία του πρώην εργοδότη της και ανοίγοντας τη δική της δουλειά με κατεψυγμένα ψάρια χρησιμοποιούσε τα τιμολόγια του λαδέμπορου εκδίδοντας εικονικά στοιχεία. 

Και στις δύο περιπτώσεις στόχος ήταν οι επιστροφές του αγροτικού ΦΠΑ, καθώς τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια δεν αφορούσαν τίποτε άλλο από αγορές αγροτικών προϊόντων από δήθεν αγρότες. Το κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ στην Καλαμάτα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΣΔΟΕ, έχει ανυπολόγιστες διαστάσεις και οι χθεσινές συλλήψεις είναι απλώς «παρωνυχίδα». 

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, το ΣΔΟΕ περνούσε χειροπέδες σε έναν φαρμακοποιό, ο οποίος πουλούσε φάρμακα χωρίς κουπόνια, καθώς δεν είχε συνεργασία με ασφαλιστικά ταμεία.euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: