ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Σύντροφοι, ευτυχώς ηττηθήκανε




Οι πάλαι ποτέ μεγάλοι θέλησαν να βρούνε στον Τσίπρα τον νέο Καρατζαφέρη άλλα δυστυχώς για αυτούς απέτυχαν.

















Ο Τσίπρας τήρησε την προεκλογική του δέσμευση πως δεν θα συνεργαστεί με κανέναν μνημονιακό και μπράβο του που το τήρησε.

Άκουσα όμως πολλές αρνητικές σκέψεις για το ότι ο κακός Αλέξης αντί να σώσει την χώρα μέσα από μια συγκυβέρνηση προτιμά να σύρει την χώρα σε νέες εκλογές και να έρθει ο κατακλυσμός του Νώε που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να μπω στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα για να δούμε τι τον συμφέρει πολιτικά αλλά και τι συμφέρει την χώρα στην παρούσα φάση.


Ας υποθέσουμε πως ο Τσίπρας λάμβανε ψήφο ανοχής από τους φιλεύσπλαχνους ΠΑΣΟΚ και Νέα δημοκρατία και μαζί με την Δημοκρατική αριστερά αλλά και τον Πάνο Καμμένο δημιουργούσαν την κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα κάνει λογιστικό έλεγχο για να δει πιο μέρος του χρέους έχει πάει όντως στα δημόσια ταμεία και πιο μέρος του χρέους έχει πάει σε ''κρυφά'' ταμεία και τόκους αλλά και πως θα καταργήσει το μνημόνιο.
Ο Τσίπρας σε λίγες μέρες φέρνει το νομοσχέδιο και οι μιζαδόροι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας δημοκρατίας το καταψηφίζουν γιατί είναι γνωστοί προσκυνημένοι στους τραπεζίτες αλλά μαζί τους το καταψηφίζει και ο Κουβέλης που θέλει να τα έχει καλά με την Μέρκελ.
Η κυβέρνηση πέφτει και ο Αλέξης βγαίνει αποτυχημένος και διαγράφεται από τον πολιτικό χάρτη.

Ας υποθέσουμε τώρα πως δεν γίνετε κυβέρνηση και πάμε σε νέες εκλογές. ...

Ο Τσίπρας ενώ έχει ξεβρακώσει στην κυριολεξία Σαμαρά και Βενιζέλο που θέλουν να συνεχίσουν τα βάρβαρα μέτρα πάει σε εκλογές και με τις πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνει σήμερα να έχει ποσοστό κοντά στο 30% δηλαδή του λείπει ένα ποσοστό 7-10% για να έχει αυτοδυναμία αλλά και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ότι οικονομικό μέτρο και αν φέρει το οποίο είναι υπέρ του λαού θα έχει τις θετικές ψήφους του ΚΚΕ αλλά και  των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αποτέλεσμα να περνάνε τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρικά.

Αλλά ας δούμε τώρα και τι συμφέρει την χώρα στην παρούσα φάση.
Το ενδεχόμενο να πάμε σε νέες εκλογές και να καθυστερήσουμε ένα μήνα να κάνουμε κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι καταστροφικό όπως δείχνουν τα ΜΜΕ, μην ξεχνάτε άλλωστε πως μας πήγαιναν από μήνα σε μήνα για την ημερομηνία των εκλογών πριν από λίγο καιρό.
Όσο αργούμε να κάνουμε κυβέρνηση όλο και περισσότερο βγαίνουν οι δανειστές και λένε πως δεν σκεφτήκαμε ποτέ να βγάλουμε την χώρα από το ευρώ, πως είμαστε έτοιμοι να επαναδιαπραγματευτούμε, πως θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη ενώ λίγους μήνες πριν μας έλεγαν ή παίρνετε αυτά τα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία σε πλήρη αποσύνθεση ή χρεοκοπείτε.

Σε περίπτωση νέων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά θα βγει 1ος αλλά ο 2ος δεν θα τον βλέπει ούτε με κιάλια και θα σας εξηγήσω παρακάτω γιατί.
*Πολλοί μη κομμουνιστές που ψήφισαν το ΚΚΕ είναι δυσαρεστημένοι λόγω της συνεχούς άρνησης σε κάθε πρόταση και θα στραφούν αλλού.
*Ψηφοφόροι της Δημοκρατικής αριστεράς δυσαρεστημένοι από την κωλοτούμπα του Φώτη Κουβέλη θα στραφούν αλλού.
*Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το οποίο σύμφωνα με τον Βενιζέλο αλλάζει σήματα και πρόσωπα θα στραφούν αλλού.
* Ψηφοφόροι της Νέας δημοκρατίας που έχουν εξαγριωθεί πλέον από τον ακατάλληλο Σαμαρά θα στραφούν αλλού και λογικά προς τον Καμμένο.

Αλλά εκτός από την αποδυνάμωση  των άλλων λόγω της πολιτικής του κόμματος τους υπάρχουν και κάποια συμβάντα τα οποία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές.
*Σε λίγες μέρες μπαίνουν σε ισχύει οι νέες περικοπές στις συντάξεις.
*Δεν καταβλήθηκαν τα επιδόματα πρόνοιας.
Ακόμα και οι δεινόσαυροι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας δημοκρατίας είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά για να τους ξαναψηφίσουν.

Με την στρατηγική του ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε τρομερά έξυπνος και μέσω τις αποδυνάμωσης των άλλων κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του.

πηγή : Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: