ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γιατρός μόλυνε ασθενείς με ηπατίτιδα C



Δημοσιευμένη  εικόνα




Τα κίνητρά του, άγνωστα ακόμα. Τι μπορεί άραγε να «οπλίσει» το χέρι ενός ανθρώπου που έχει ορκιστεί να γιατρεύει τους άλλους, να σκορπά τον τρόμο;


Σε αυτό και πολλά άλλα ερωτήματα ελπίζουν να πάρουν απάντηση δικαστές και θύματα του Τζέiμς Λάθαμ Πίτερς, ενός αναισθησιολόγου που σόκαρε την κοινή γνώμη της Μελβούρνης όταν συνελήφθη γιατί μόλυνε ασθενείς του με τον ιό της ηπατίτιδας.

Ο Πίτερς βαρύνεται με 168 κατηγορίες για τη μόλυνση 56 γυναικών με τον ιό της ηπατίτιδας C. Εξετάσεις που έγιναν, επιβεβαίωσαν ότι ο ιός από τον οποίο προσβλήθηκαν τα θύματα, ταίριαζε απόλυτα με το DNA του γιατρού.

Πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε από μολυσμένες σύριγγες μιας και ο κατηγορούμενος ήταν εθισμένος σε ναρκωτικά. Εργαζόταν σε κλινική αμβλώσεων στο Κόμπουργκ της Μελβούρνης.

Πάνω από το 50% των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C, είναι φορείς του ιού και έξι μήνες αργότερα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η ασθένεια θεωρείται χρόνια. Επτά από τους 10 ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια ηπατίτιδα C, προσβάλλονται και από χρόνια πάθηση του ύπατος. 5% από αυτούς χάνουν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: