ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑΔΑ ΠΗΓΗ ! ! !

Ποιος θα περίμενε πως 19 αιώνες μετά , η αναφορά που έκανε για την Διονυσιάδα πηγή  ο Έλληνας περιηγητής Παυσανίας έπιασε τόπο. Οι αρχές της πόλης φρόντισαν να  ανακαινίσουν , να  στολίσουν , και να αφήσουν αυτό το μνημείο σε κοινή θέα , προκειμένου οι τουρίστες (εν όψη θερινής περιόδου) να το θαυμάζουν και να το φωτογραφίζουν. Διαβάστε τις αναφορές που κάνουν όλες οι διαφημιστικές σελίδες στο internet και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!


Στο λιμάνι της πόλης υπάρχουν λείψανα αρχαίων λιμενικών έργων, καθώς και μια πηγή (Αλαγούδι), προστατευμένη από πελεκημένες πέτρες, που την ταυτίζουν με την πηγή Διονυσιάδα. Για τη γνωστή αυτή πηγή της αρχαιότητας ο Παυσανίας αναφέρει ότι την είχε ανοίξει ο Διόνυσος, χτυπώντας τη γη με το θύρσο του.


  Τώρα αν εσείς δε βλέπετε πελεκημένες πέτρες , αλλά πλακάκια μπάνιου ή στην καλύτερη περίπτωση κουζίνας , μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τα μάτια σας.
 Ως αναφορά στα ρούχα που κρέμονται , δεν είναι τίποτα υπάρχουν και χειρότερα !

"Καημένε" Διόνυσε ......  μάλλον δεν έπρεπε να χτυπήσεις τη γη με το θύρσο σου , αλλά το κεφάλι εκείνου που επέτρεψε να την κάνουν έτσι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝΕ .

Ανώνυμος είπε...

de leitoyrgei tipota telika se ayto ton topo?

Ανώνυμος είπε...

ma ti lete tora poy o dhmos egine Kalikratikos pame apo to Kalo sto kalytero!!!an omos auto toys bohthaei Gia to stegnoma as aplosoyn Kai ta sobraka tous!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

eytyxws poy sth kyparisia eisaste malakes kai etsi tha pesei kai kana frago se ales perioxes toy dimou