ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυλάκιση του Αφγανού πριν από το φονικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την αποφυλάκιση του 27χρονου Αφγανού που συνελήφθη για τη δολοφονία του 44χρονου πατέρα στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, στις 10 Μαΐου του 2011.

Με αφορμή δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο 27χρονος είχε αποφυλακιστεί λίγες εβδομάδας πριν από τη δολοφονία (προηγουμένως είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών), η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τα εξής:...


«Επειδή σε διάφορα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η αποφυλάκιση του 27χρονου Αφγανού, ο οποίος έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του 44χρονου ημεδαπού (10-05-2011, στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου), έγινε με βάση τις πρόσφατες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

• Η αποφυλάκισή του έγινε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1377/4.4.2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης με περιοριστικούς όρους

• Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 99 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ισχύει από 10ετίας και σε καμία περίπτωση δεν έχει τροποποιηθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: