ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γράφει ο Δευκαλίων


Όταν στις 23 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε στην εμβρόντητη κοινή γνώμη ότι αποφάσισε να εντάξει την χώρα υπό τον οικονομικό έλεγχο της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόβλεψαν το μέλλον.Οι περισσότεροι φοβισμένοι από το ενδεχόμενο μίας οικονομικής καταστροφής αποδέχθηκαν την φαλκίδευση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας για να μην χαθούν «μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις». Στους λίγους που είπαν εκείνη την εποχή ΟΧΙ άνηκαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Όπως προείπαμε, πέρασε ήδη ένας χρόνος. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ότι:...

ΒΑΣΙΛΗς

· Η ένταξη της χώρας σε καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν ήταν μονόδρομος για να αντιμετωπισθούν οι πιεστικές οικονομικές συνθήκες. Παρόμοιες συνθήκες αντιμετώπισε η χώρα και στο παρελθόν αλλά με άξιες ηγεσίες απέφυγε τον εξευτελισμό του οικονομικού ελέγχου.
· Η ένταξη της χώρας σε καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν ήταν απαραίτητη για να αντιμετωπισθούν οι δανειακές ανάγκες. Η Ελλάδα χρωστάει συνολικά (δημόσιο και ιδιωτικό χρέος) πολύ λιγότερα από αυτά που χρωστάνε οι περισσότεροι δανειστές της.· Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν ήταν απλώς αποτέλεσμα της οικονομικής συγκυρίας αλλά προϊόν κρυφού και υπόγειου σχεδιασμού που έγινε ερήμην και πίσω από τις πλάτες του Ελληνικού Λαού.· Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου καθώς και τα μετέπειτα γεγονότα που διαμόρφωναν πτωτικά τις τιμές ελληνικών ομολόγων και μετοχών προσέφεραν τεράστια κέρδη σε όσους έπαιξαν μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την αγορά «κάτω» δηλαδή τους περιβόητους «σορτάκηδες». ...· Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου θεωρήθηκε και δηλώθηκε δημοσίως από πολλά μέλη της εγχώριας πολιτικό-οικονομικής ελίτ και της ηγετικής κυβερνητικής ομάδας ότι είναι η πανάκεια και το θείο δώρο που θα εκσυγχρονίσει την Ελληνική Οικονομία.· Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου δεν βοήθησε καθόλου την δημοσιονομική εξυγίανση αλλά αντίθετα έριξε την οικονομία της πατρίδας μας στο περιβόητο σπιράλ του θανάτου. Δηλαδή σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας ο οποίος καθημερινά γίνεται πιο μεγάλος και πιο βαθύς ενώ ταυτόχρονα απέτυχε να υλοποιήσει ούτε ένα από τους στόχους που η ίδια η κυβέρνηση έθεσε.· Η ένταξη της χώρας στο καθεστώς οικονομικού ελέγχου έγινε το επικοινωνιακό-πολιτικό και δημοσιονομικό άλλοθι στα πλαίσια του νομισματικού πολέμου για την υποτίμηση του ευρώ και την συνεπακόλουθη αύξηση των παραγγελιών-πωλήσεων των Βιομηχανιών των Βορείων Ευρωπαϊκών Χωρών.Αυτές τις ημέρες η αποτυχία και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής και του περιβόητου μνημονίου, είναι πλέον φανερά και στους πλέον καλοπροαίρετους και αδαείς.
Ζητούν λοιπόν ανερυθρίαστα η περιβόητη τρόικα, ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα, νέους συνένοχους πέραν των γνωστών της φίλο-μνημονιακής συμμαχίας (Γιώργο Καρατζαφέρη-Ντόρα Μπακογιάννη-Φώτη Κουβέλη) για να συνεχίσουν την εγκληματική τους πολιτική.
Αλλά συνενόχους δεν πρόκειται να βρουν. Ο Λόγος εξαιρετικά απλός. Πέρσι τέτοια εποχή είσαστε πανίσχυροι και σας απαντήσαμε ΟΧΙ.
Εφέτος που έχουμε δικαιωθεί και εσείς παραπαίετε και ηττάσθε σε όλα τα μέτωπα, πως είναι δυνατόν να σας απαντήσουμε ΝΑΙ;
Είστε λοιπόν τόσο ανόητοι, άφρονες και ανιστόρητοι;

ΒΑΣΙΛΗς

Δεν υπάρχουν σχόλια: