ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

«Υπάρχουν δυσλειτουργίες, αλλά ζούμε σε ρευστό περιβάλλον»

«Υπάρχουν αρρυθμίες στην κυβέρνηση αλλά πολιτευόμαστε σε ρευστό περιβάλλον. Δεν θα μπορούσαμε να λειτουργούμε όπως σε άλλες εποχές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Απαντώντας σε ερωτήματα περί ασυνεννοησίας και δυσλειτουργίας στην κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση παράγει έργο και δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πράγματα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».


Για τις φήμες περί ανασχηματισμού, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι αυτό «είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή είναι στη μέση ένα πολύ σημαντικό έργο που δεν είναι δυνατόν να διακοπεί με αλλαγή προσώπων».

Σε ότι αφορά το ζήτημα των ΔΕΚΟ και τις απολύσεις δημοσιών υπαλλήλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η τρόικα «δεν μας πιέζει για πωλήσεις και απολύσεις. Μας πιέζει να πετύχουμε του στόχους. Η ελληνική πραγματικότητα μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε σε εξορθολογισμό της κατάστασης στο Δημόσιο. Όταν π.χ. το ωράριο στον ιδιωτικό τομέα είναι 40 ώρες, δεν μπορεί στο Δημόσιο να μην είναι 40 ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: