ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Οι εκπαιδευτικοί του Πύργου καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό μαθητή

O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου με αφορμή τα δημοσιεύματα του τύπου και το καταγγελθέν γεγονός περί «ξυλοδαρμού» μαθητή σε σχολείο του Πύργου Ηλείας εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου.

«Σε ένα περιβάλλον όπου ο Έλληνας εκπαιδευτικός, με ελάχιστα μέσα και τεράστιες υποχρεώσεις μάχεται καθημερινά καταθέτοντας ψυχή, μόχθο και αγωνία, για την επιτυχία του έργου του, θεωρείται αδιανόητο να διασύρεται και να απαξιώνεται ελαφρά τη καρδία.

Οι εκπαιδευτικοί είναι υπεύθυνοι για τους μαθητές τους, είναι αρωγοί και συνοδοιπόροι τους και καταδικάζουν κάθε μορφή βίας που «προβάλλεται» ποικιλοτρόπως μέσα στο σχολείο και έχει τις ρίζες της σε πρακτικές και φαινόμενα που σχετίζονται με τις ευρύτερες κοινωνικές συμπεριφορές......


Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να νιώθουν ασφαλείς ,το ίδιο και οι μαθητές τους.Γονείς και εκπαιδευτικοί και φορείς και μαθητές είμαστε «πολιορκημένοι» σε πραγματικότητες που δεν θα πρέπει να μας απομακρύνουν αλλά αντιθέτως να μας ενώνουν και να μας πεισμώνουν ώστε να μαχόμαστε για να προχωρούμε δυναμικά και διαλεκτικά στην πράξη Παιδείας, δημιουργώντας κοινωνούς που να μην βρίσκονται σε «καθεστώς» τρόμου και αντιπαλότητας αλλά συνεργασίας.Κάθε άλλη πρακτική ανοίγει τους «ασκούς του Αιόλου».

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και έχοντας εμπιστοσύνη στους θεσμούς δικαίου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 κατά τις τρεις τελευταίες ώρες του διδακτικού ωραρίου της πρωινής ζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: