ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ζητούν την αναστολή των πλειστηριασμών

Την εκ νέου παράταση των πλειστηριασμών για πρώτη ή μοναδική κατοικία και για δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ ζητούν οι καταναλωτές.

Η προθεσμία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη, λήγει τον Ιούνιο του 2011.
Σε κοινή ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων», που οργάνωσαν στο Εφετείο Αθηνών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών και η Ένωση Καταναλωτών «H Ποιότητα της Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ», επισημάνθηκε από τους ομιλητές ότι ήδη στα Ειρηνοδικεία έχουν «φρακάρει» οι αιτήσεις για δικαστική επίλυση της ρύθμισης οφειλών.

Αιτία της κατάστασης αυτής είναι το γεγονός ότι δεν επετεύχθη σε ικανοποιητικό βαθμό η επίλυση των διαφορών με διακανονισμό, ανάμεσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις τράπεζες.

Με την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών που κατατίθενται καθημερινά στα Ειρηνοδικεία της χώρας, είναι πολλά τα ζητήματα που ανακύπτουν, γι’ αυτό και η ΕΚΠΟΙΖΩ εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει νέα παράταση αναστολής πλειστηριασμών.

Όπως σημειώθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΚΠΟΙΖΩ, μόνο στη συγκεκριμένη οργάνωση των καταναλωτών έχουν αναζητήσει πληροφορίες 4.000 δανειολήπτες, έχει διαχειριστεί η ΕΚΠΟΙΖΩ υποθέσεις 2.650 μελών της και αυτές αφορούν σε περίπου 10.000 ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: