ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Έκλεισε ποιητικά ο Πολύδωρας



Δ. Κ.
«Και σεις με τα χρυσά φτερά, ονείρατά μου ελάτε…», γράφει όμορφα ο ποιητής, όμως στο θέμα του C4I των Ολυμπιακών Αγώνων χρυσά δεν ήταν τα όνειρα των Ελλήνων, αλλά τα συμβόλαια της προμηθεύτριας εταιρείας.

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας, στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι το Δημόσιο όχι μόνο κέρδισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ από την τροποποιητική σύμβαση που υπέγραψε εκείνος, αλλά «πετύχαμε να κάνουμε και ασφαλείς αγώνες και το σύστημα να μας μείνει».


(Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης αφήνει να εννοηθεί ότι το σύστημα ολόκληρο το πληρώσαμε δέκα φορές πιο ακριβό, αλλά με ευθύνη – λέει – της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ).

Ο Βύρων Πολύδωρας έκλεισε την ομιλία του με Βαλαωρίτη και καταχειροκροτούμενος, αφού όμως προηγουμένως είχε ευχαριστήσει όλα τα κόμματα που απέκρουσαν τη συμπερίληψή του σ’ αυτό το πόρισμα της Siemens. Είπε, λοιπόν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: «Κλείνοντας, θα σας πω ένα στίχο από τον “Φωτεινό” του Βαλαωρίτη. Φώτη Γκρατσάνο νομίζω ότι λέγανε το φεουδάρχη της Λευκάδας».

Και ο Φωτεινός του λέει:
«Δεν γονατίζω, γιατί θα άφηναν τα γόνατά μου μέγα χάσμα
και θα ήταν κρίμα, τιμή να θάψω και όνομα μέσα σε αυτό το μνήμα».


«Αυτό σας το λέει – με δική μου σημασιολόγηση που κάνω και φαντάζομαι να την συμμερίζεστε – ο συνάδελφός σας Βύρων Πολύδωρας, για τον οποίο ζητά το πόρισμα να γίνει περαιτέρω έρευνα για τις ευθύνες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: