ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για χρηματισμό

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν για χρηματισμό από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν ν’ απολογηθούν στον ανακριτή για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστη που έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο ένας απ’ αυτούς αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Ο ανακριτής θα διερευνήσει ωστόσο και εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, τουλάχιστον για τον έναν απ’ τους κατηγορουμένους στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ποσό 85.570 ευρώ. Στο πλαίσιο της ανάκρισης θα αναζητηθεί η προέλευση αυτών των χρημάτων αν και ο ίδιος ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι έχει νόμιμα παραστατικά. Στον εισαγγελέα οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ αρνήθηκαν ότι ζήτησαν 1.000 ευρώ απ’ τον ιδιοκτήτη καταστήματος με βουλκανιζατέρ στην Ιερά Οδό προκειμένου να μην του βεβαιώσουν φορολογική παράβαση.

Ο ένας εκ των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρήματα, υποστήριξε μάλιστα πως είχε κρεμασμένο το σακάκι του στην καρέκλα και κάποιος του έβαλε τα χρήματα, χωρίς αυτός να καταλάβει το παραμικρό. Ο ιδιοκτήτης του βουλκανιζατέρ, πάντως υποστηρίζει ότι οι ίδιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τον είχαν εκβιάσει και στο παρελθόν ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι άνδρες της αστυνομίας συμβούλεψαν τον ιδιοκτήτη όταν πάνε και πάλι στο κατάστημα του οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, να τους ειδοποιήσει, έτσι ώστε να προσημειώσουν τα χρήματα του εκβιασμού, όπως και έγινε. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να έχουν διαπράξει το αδίκημα του χρηματισμού και σε βάρος άλλων πολιτών στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προβλέπει για πράξεις χρηματισμού, ειδικά για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της συναλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: